György István újra asztalhoz állt az országoson

Tamás Szabolcs és Sánduly Levente férfi párosban is elindultak. Fotók: a Román Asztalitenisz Szövetség.

Hétvégén zajlott a felnőtt egyéni román asztalitenisz bajnokság a bukaresti Rapid Sportcsarnokban.

Az egyéni selejtezőcsoportokat sikerrel vette, és jutott a főtáblára a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub két játékosa, Tamás Szabolcs és György István. Sánduly Levente ugyan csoportmásodikként jutott tovább, ő is csatlakozott társaihoz a főtáblán. Nem így a 11 éves Toró Dávid, akit a csapat tapasztalatszerzés okán indított a felnőttek között.

A 11 éves Dávid a felnőtt országoson.

A főtábla első köre jelentette a végállomást Györgynek és Sándulynak, Tamás Szabolcs viszont bejutott a legjobb 32 közé, ráadásul szettveszteség nélkül. Ebben a körben a Bukaresti Steaua asztaliteniszezője, Andrei Tomica állta útját, egy 4-2-re végződött, óriási mérkőzésen. Ám Tomica sem maradt sokkal tovább versenyben, már következő mérkőzésen kikapott Ovidiu Ionescutól – mint utólag kiderült, az idei országos bajnoktól –, aki Szőcs Hunort múlta felül a fináléban.

A marosvásárhelyi Szőcs család így sem panaszkodhat, bátyja ezüstje mellé egyéniben Szőcs Bernadette – akivel portálunkon is olvashattatok interjút – nem talált legyőzőre a hölgyek versenyében, ráadásul csapattársával, Elizabeta Samarával a páros versenyt is sikerül megnyernie, ahogy a vegyes párost is a férfi bajnokkal, Ionescuval párban.

Szőcs Bernadett mindent megnyert, amit lehetett.

A vegyespáros versenyszámban az udvarhelyi küldöttségből egyedül Toró volt érdekelt, a bukaresti Stoica Patriciaval alkotva párt egy 3-2-es mérkőzésen maradtak alul ellenfelükkel szemben a legjobb 32 között.

A férfiak páros versenyében Iulian és Cristian Chirița bizonyultak a legjobbnak, az udvarhelyi Tamás Szabolcs és Sánduly Levente a kilencedik helyen zártak, miután a nyolcaddöntőben a besztercei Roșca–Szilagyi duó ellen veszítettek.