Gyalogost gázoltak a város szélén

Vasárnap hajnalban elgázoltak Bethlenfalván egy gyalogost, tették közzé a szemtanúk az Udvarhelyszéki Közlekedési Info csoportban az információt. Egy piros Dacia Logan lehetett a jármű, az elütött gyalogos pedig megítélésük szerint részeg volt, a benzinkúthoz is betért sört venni. Ez utóbbi információt több, egymástól különböző forrás is említette, a hatóságok azonban nem erősítették meg.

fotó: Bálint Attila, Udvarhelyszéki Közlekedési Info

A megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy vasárnap éjjel fél egy körül hívták balesethez a rendőröket. A helyszínen kiderült, hogy egy 36 éves udvarhelyi férfi a Bethlenfalvi úton vezetett Fenyéd irányába, és elgázolt egy felsőboldogfalvi 26 éves fiatalembert, aki az úttesten gyalogolt. A baleset következtében a gyalogos megsérült, kórházba vitték. A sofőr nem volt ittas.

Kérdésünkre, hogy a gyalogost tesztelték-e, Maria Plumbu rendőrszóvivő azt válaszolta, hogy a sérülései miatt nem tudták a helyszínen tesztelni, vérvétellel kellett megállapítani azt, hogy ittas volt-e, de azt már nem részletezte, hogy a kórházi vizsgálatnak mi lett az eredménye.

Súlyosak a sérülések –

tudtuk meg dr. Domokos Ivántól, a megyei mentőszolgálat orvosigazgatójától. Arc- és koponyasérülésekkel, félkómás állapotban vitték be a férfit a kórházba, az intenzív osztályra került, ahol kezdett ébredezni, magához térni, de indukált kómát vezettek be nála, hogy el tudja viselni a fájdalmakat és könnyebben átvészelje ezt az időszakot.