Gyakorlatilag Szuperliga döntőt játszunk a Steaua ellen

Tudod, vasárnap mise, húsleves, Szuperliga – hívta közönségét a sportcsarnokba a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub, amely az elsőosztályos bajnokság nyolcadik fordulóbeli mérkőzését játszotta Focșani ellen február 26-án. A találkozó nem kis téttel bírt, ugyanis a György István által vezetett együttes bebiztosíthatta ezüstérmét az idei bajnoki kiírásban egy győzelem esetén.

De nem adta könnyen magát a vendég gárda.

Már az első párharc során maratoni küzdelemre kényszerítette Paul Mladin az udvarhelyi György Szilárdot, és megnyerte az első két szettet, de aztán a hazaiak játékosa visszakapaszkodott a meccsbe, kiegyenlített és behúzta az ötödik játszmát is, vezetést szerzett a SZAK. Jöhetett Tomică és Sebastian Loso, a hazaiak svéd idegenlégiósa, aki szintén heroikus közdelemben húzta be a maga meccsét, hisz három szett után ő is hátrányban volt, de neki is sikerült egyenlíteni és fordítani.

És ha az ötszettesekből nem lett volna még elég, Dumitrescunak és Tamás Szabolcsnak is ennyi kellett, hogy valamelyikük felülkerekedjen a másikon. Most sajnos a vendégeknek jött ki jobban a lépés, Dumitrescu szépített. Focșani a következő mérkőzés során ráadásul ki is egyenlített, Loso nem bírt Mladennel,

jöhetett a mindent eldöntő párosítás:

György Szilárd Andrei Tomică ellen. Szilárd egy szettet veszített ugyan, a másik háromban nem bírt vele a vendégek játékosa, így 3-2 arányban megnyerte a majdnem három és fél órás mérkőzést a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub, bebiztosítva a bajnoki ezüstöt, és megőrizve esélyét a bajnoki címre is.

„Ennél szorosabb aligha lehetett volna, de a lényeg, hogy a csapat nagyon egyben van és továbbra is versenyben vagyunk a bajnoki címért” – írta a mérkőzést követő bejegyzésében György István csapatvezető, hozzátéve, hogy „a következő fordulóban gyakorlatilag Szuperliga döntőt játszunk a Steaua ellen”, hiszen az aranyért a címvédő bukarestieket kell majd legyőzni hazai pályán, a városi sportcsarnokban.

Kiemelt kép: archívum/GÁL ELŐD