Fut a tömeg, zárva lesz pár utca

Fotó: archívum

Három év kihagyás után idén újra nekilódul a tömeg, hogy lefussa a Tömegfutás mára már hagyományossá vált 4.2 kilométeres útvonalát. Szeptember 30-án, szombaton 10 órakor a résztvevők szokás szerint az egykori Stúdió Mozi épülete elől rajtolnak, majd a városi strand mögött haladnak el, innen a terelőúton, vagyis a Hunyadi János és Nicolae Bălcescu utcákon futnak, majd a Vásártér utcára kanyarodva a rendőrség épülete mellett térnek rá a Bethlen Gábor utcára.

Az útvonal innen a Márton Áron és a Városháza téren át halad, hogy egy utolsó kanyart véve térjen a Kossuth Lajos utcára, amin végigszaladva a tömeg visszaér a rajt helyszínre. A futás teljes útvonalát ide kattintva találod meg.

Légyszi, ne parkolj a mozi elé pénteken

Fontos tudni, hogy ez a helyszín, vagyis a II. Rákóczi Ferenc utca Kuvar és Csere utcák közé eső szakasza a rendezvény teljes ideje alatt, vagyis 8 és 12 óra között zárva lesz az autóforgalom számára. Ugyanakkor a szervezők arra kérnek minden autótulajdonost, hogy szeptember 29-én, péntek délutántól ezen a szakaszon és főként az egykori Stúdió Mozi előtti téren ne hagyjanak parkoló autót, hiszen ez nagyban nehezítené a rendezvény lebonyolítását.

A Tömegfutás napján 9:50 és 11:00 között szintén zárva lesz a Bethlen Gábor utca Szentimre és Villanytelep utcák közötti szakasza, valamint 9:50-től a helyi és állami rendőrség munkatársai lezárják a Tömegfutás teljes útvonalát az autós forgalom elől, és az egyes utcákat fokozatosan szabadítják fel, ahogy áthalad rajtuk a szaladó tömeg.

Ne bosszankodj, inkább fuss!

A szervezők előre is köszönik minden autós megértését és együttműködését a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében, és hangsúlyozzák, hogy a legtöbb útszakasz nagyon rövid ideig, csupán néhány percig lesz zárva, a fentiek szerint.

Akinek pedig lehetősége van rá, hogy autózás helyett inkább futócipőt húzzon, az mindenképp regisztráljon a Tömegfutás weboldalán, hiszen nemcsak egy szuper közösségi élményben lesz része, hanem az egészségéért is sokat tesz, valamint, ha az első 1.800 regisztráló között lesz, akkor még egy ajándék pólót is kap a részvételért!

A 12. IPSE Városi Tömegfutást Székelyudvarhely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatja.

És majdnem elfelejtettük! Ha szükséged van segítségre a regisztrációban, kattanj ide, ha már megvan a rajtszámod, és Buti Lászlótól olvasnál néhány tippet az idei tömegfutáshoz, azokat itt olvashatod el.