Forgách András és Bazsányi Sándor Udvarhelyen

Az eredetileg Térey Jánossal tervezett beszélgetés a költő májusi halála miatt nem valósulhatott meg. Barátai azonban vállalták: eljönnek helyette, megemlékeznek a nemrég elhunyt művészről, és saját új köteteiket is bemutatják.

Bazsányi Sándor – irodalomtörténész, esztéta, egyetemi oktató – kritikáinak középpontjában gyakran az irónia szerepe és fogalma áll. Kortárs irodalommal, koraújkori és modern irodalomtörténettel, valamint eszme- és filozófiatörténettel foglalkozik. Legútóbbi munkája az egyik legjelentősebb kortárs írónk, Nádas Péter életművét vizsgálja.

Forgách András író, dráma- és forgatókönyvíró, dramaturg, műfordító, egyetemi oktató. Számos színdarabját és fordítását mutatták be erdélyi magyar társulatok, többek között Székelyudvarhelyen is a Vásott kölyköket 2004-ben. Rajzokat is publikál: utoljára Nádas Péter Az élet sója és Az égi és földi szerelemről című munkái jelentek meg az általa készített illusztrációkkal. Legsikeresebb műve talán a 16 országban kiadott Élő kötet nem marad, ami 2015-ben jelent meg.

A beszélgetést Murányi Sándor Olivér vezeti szeptember 25-én, szerdán 17 órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban, illetve szeptember 26-án, csütörtökön 20 órától a székelyudvarhelyi Gondűző Étterem- és Szállodában.