Fontos győzelmet arattak a kézisek

Magabiztos győzelmet szereztek az udvarhelyiek.
Fotók: Sinka-Király Levente

A Székelyudvarhelyi Szejke SK a férfi kézilabda A osztály D csoportjának 16-ik fordulójában a tabella harmadik helyéről várhatta a szombaton rendezett Nagyváradi VSK elleni rangadót. A jelenleg második helyezett nagyváradiak ellen háromszor játszott eddig az udvarhelyi együttes, és két vereség mellett egy győzelmet könyvelhetett el.

Ahhoz, hogy a Szejke SK ott legyen a rájátszásban, nagyon fontos volt a szombati találkozón a három pont megszerzése, ugyanis a rájátszásba az alapszakasz végén a két csoportelső jut.

Ennek tudatában vágott neki a mérkőzésnek Sipos Lóránt együttese. Már a találkozó elején remek játékot mutatva jelezték, hogy a pontok ma Udvarhelyen maradnak. Sorra lőtték a gólokat Komporályék. A védekezéssel sem voltak problémák. A kapuban Orbán is remek napot fogott ki. Többször is bravúrosan hárította a vendégek próbálkozásait. Félidőre egy megnyugtató 17–11-es udvarhelyi vezetéssel mehettek a csapatok.

Félidőben sem unatkozhattak a nézők, a Boróka Néptáncegyüttes szórakoztatta őket.

A második részt úgy folytatta a Szejke SK, ahogyan az első abbahagyta. A 44-ik percben hét góllal, 25–18-ra vezetett. Az 5-6 gólos udvarhelyi előny megmaradt az utolsó percekig. Magabiztos, egyben kötelező győzelmet aratott a Szejke SK, a vége 35–30 lett.

A táblázaton egy pontra közelítette meg a szintén második helyre pályázó Nagyváradi VSK-t. A hátramaradt fordulókban szintén nem szabad hibázniuk az udvarhelyieknek, hogy elérjék céljukat, az első két hely valamelyiknek a megszerzését.

A következő játéknapon, pénteken 16 órakor Tordán vendégszerepel a Szejke SK. Ezt két hazai találkozó követi Szeben és Segesvár ellen, majd az alapszakasz utolsó fordulójában Nagybánya vendégei lesznek az udvarhelyiek.

Férfi kézilabda A osztály, 16-ik forduló:

Székelyudvarhelyi Szejke SK–Nagyváradi VSK 35–30 (17–11)
Szejke SK: Orbán Szilárd (12 védés / 26 kapott gól) – Buguleț 4, Komporály 6, Pál Szilárd 2, Fekete 3, Orbán Levente 3, Jére 1. Csere: Jobb (2/4) – Kónya 5, Tăuțean 6, Kopacz, Szász Előd 3, Lázár, Lőrinczi 1, Gáspár 1.
Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Szebeni KC–Torda II. 35–36
Segesvár–Nagybánya II. (szombat, 19 óra)

A bajnokság állása tizenhat forduló után:

1. Segesvár 33 pont (15 mérkőzés)
2. Nagyváradi VSK 30 p (16)
3. Szejke SK 29 p (16)
4. Nagybánya II. 20 p. (15)
5. Torda II. 13 p. (16)
6. Szeben 13 p. (16)