Fesztiváloznál? 

Fotó: Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál Facebook oldala

Kedden, december 1-jén 18 órától kezdődik a Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál a G. Egyesület szervezésében. Az eseménynek a korábbi évekhez hasonlóan a városháza Szent István terme ad otthont.

Először közvetítik online (is)

Eredetileg kizárólag az online térben tervezték a fesztivált, de a város új járványügyi besorolása lehetővé tette, hogy élőben is megtartsák, így─ a korábbi évekhez hasonlóan ─ a városháza Szent István termébe várják a közönséget.

A fesztiválról azonban a járvány miatt otthon maradni kényszerülők sem maradnak le: a XVIII. Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivált élőben is közvetítik az esemény Facebook oldalán.

Az öt napig tartó kamarazene fesztivál meghívott fellépői idén kizárólag belföldről érkeznek, a visszatérő előadók (Tiberius ─ és Arcadia vonósnégyes) mellett számos új zenekar lép majd fel, akik Kolozsvárról, valamint Marosvásárhelyről érkeznek, hogy lenyűgözzék az udvarhelyeiket.

Öt napig húzzák

Első nap, december 1-jén, kedden 18 órától a vásárhelyi Tiberius Kvartett koncertje nyitja meg a fesztivált, akik a korábbi években többször is felléptek már.

Szerdán, ugyancsak 18 órától először lép fel a fiatal kolozsvári vonósnégyes, a korábban a Mozart Fesztivál első díját is elnyert Intono vonósnégyes, amelyben a székelyudvarhelyi Tifán Edina brácsást is hallhatjuk, aki Jelenleg a Kolozsvári Magyar Opera zenekarának tagja.

Csütörtökön, a rendezvény harmadik napján a Kolozsvári Filharmonikusok Fafúvós Kvintettje sajátítja ki a Szent István termet. Az együttesből korábban már léptek fel előadók a Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztiválon, azonban ebben a formációban egészen idáig még nem láthatta őket a közönség.

Pénteken, december 4-én, az idén ugyancsak új fellépőnek számító, marosvásárhelyi Neumarkt Brass Quintet együttes kamarakoncertjére számíthat a közönség.

Az ötnapos Kamarazene-fesztivált a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Gheorghe Dima Zeneakadémia négy diákjából, 2006-ban alakult Arcadia Quartet koncertje zárja.

A korábbi évekhez hasonlóan, a rendezvény továbbra is ingyenes, részletes információkat az esemény Facebook oldalán találni, a műsorfüzet ide kattintva elérhető.