Feltűnt, hogy valami eltűnt?

A szerző felvételei.

Néhány napja vettük észre, hogy eltűntek a piros-fehér műanyagelemek abban a kereszteződésben, ahol a Kossuth utca a Városháza térrel találkozik. Zörgő Noémit, a városháza sajtószóvivőjét kérdeztük, hogy miért történt, és mire lehet számítani.

Elmondta, hogy a 2018 októberében felállított elemeket két okból is eltávolították: egyrészt a városban folyamatban lévő útfestési munkálatok miatt, másrészt meg csúnyák voltak, esztétikusabb megoldást keresnek.

Maga a forgalomrendezés módja nem változik, ugyanoda kerülnének vissza az elemek, a forgalom gördülékenysége érdekében – tolmácsolta Zörgő Noémi, viszont arra nem tudott még választ adni, hogy mikorra várható a kivitelezés.

A kereszteződés 2019 februári átrendezése különben elég nagy port kavart az udvarhelyi sofőrök között, többen nyíltan ellenezték a közösségi médiában, mert úgy vélték, egy korábbi, ideiglenes verzió jobban bevált a forgalom szempontjából. Ezt egy általunk készített, nem reprezentatív online felmérés is megerősítette, a városháza akkori magyarázatát itt lehet elolvasni.