Fecót nem lehet megállítani

Fotó: Városi Sportklub.

Nagyszeben mellett, Szebenjuharoson (Păltiniş) rendezték a hegyikerékpár (XCO) országos bajnokság harmadik szakaszát július utolsó hétvégéjén. Szombaton egy rövidebb, de annál nehezebb, többkörös versenyt tartottak, ami az országos bajnokság része volt, vasárnap pedig maratont tekertek az arra jelentkezők.

A szombati, körpályás megmérettetésen a Városi Sportklub képviseletében Ilyés Ferenc és Szaniszló Roland állt rajtvonalhoz. Meredek emelkedők, technikás ereszkedők, nagy kövek, gyökerek, ugratók tették látványossá a pályát, amelynek hossza 3,7 kilométer hosszú volt, körülbelül 250 méteres szintkülönbséggel, és összesen négy kört kellett megtenniük a versenyzőknek.

Ilyés Ferenc kategóriájában az első helyen végzett, ez összesítettben a második helyet jelentette, ideje 1 óra 7 perc volt. Szaniszló Roland a hetedik helyet foglalta el kategóriájában, összesítettben ez a 14-ik helyre volt elég, 1 óra 20 perces idejével.

A vasárnapi maraton rövidebb, negyven kilométeres szakaszára két másik udvarhelyi sportoló, Gáspár Lóránd Zsolt és Györfi Péter vállalkozott. Péter a 19-29 éves korosztály nyolcadik helyezését érte el, ideje 3 óra 21 perc volt, míg Lóránd a 4 órás futamidejével a 30-39 évesek között a huszonkilencedik helyet foglalta el.