Ezt néztétek 2018-ban

Nagy volt a nézettségi verseny az uh.ro youtube csatornájára feltöltött videók között 2018-ban is. Több mint 3.300 kattintás kellett ahhoz, hogy egy videó felférjen az ötös listánkra. És bár a tapasztalataink szerint a saját tartalmak sokszor elvesznek például egy kábítószerfogásról szóló rendőrségi anyag mellett – idén ez másképpen volt. Főként olyan videók fértek be az ötös listába, amelyeket mi is nagyon szerettünk, vagy éppen nagyon nem szerettünk, de mi készítettünk.

Futottak még

Sajnos vannak sok munkát igénylő videók is, amelyek kicsúsztak az idei legjobbak közül, de nem tudunk említés nélkül elmenni mellettük. Ilyen a városnapokkor készített videónk az Anna and the Barbies zenekarral. Pásztor Anna előzetesen üzent is az uh.ro olvasóinak, és a koncertjükkor a testvérével, Pásztor Sámuellel együtt mesélt nekünk a harcba indulásról és a belülről kirágott démonokról. Valamiért ez csak ezer olvasónkat érdekelte.

Az ötös listába be nem férő videók között volt, amelyik a diáknapok vonuló tömegét mutatta be, volt, amelyen a tavalyi diákpolgármester jelöltek kampányoltak, volt malomfalvi csősztánc és azt is megmutattuk, miket néznek szívesen telefonjukon az udvarhelyiek. Majdnem kétezren nézték meg azt, hogy Ufó éhségsztrájkot hirdet, ez sem volt elég a legnézettebb videók közé kerüléshez, és sajnos egyik kedvencünk, az Udvarhely szaval sem került be a top tízes listánkba.

Egy másik kedvenc videónk volt 2018-ban, amelyiken volt gimis diákok mondták el, mit jelentett nekik a Tamási Áron Gimnázium. Ezt az iskola 425 éves évfordulójára készítettük. Majdnem háromezres nézettséget hozott, és csak éppen kicsúszott a legnézettebb ötből, a hetedik helyen zárta az évet. Mögötte a Viaduct-féle úttakarítás végzett, előtte a hétszáz gramm lefoglalt marihuanáról készült rendőrségi videó.

Sok-sok áradásos videó is hozta idén a számokat. Például az, amelyiken látható, hogyan duzzadt meg a Szejke-pataka a márciusi árvizekkor, és arra is rengetegen kíváncsiak voltak, mennyi hordalékot és műanyag szemetet hoz a víz.

Dobpergés

Az árvizes videók közül azt néztétek a legtöbben, hogy mennyire duzzadt meg a Nagy-Küküllő. Több mint háromezren voltatok erre kíváncsiak, ez a videónk volt az ötödik legnézettebb az évben.  

Úgy tűnik, több mint négyezren félnek attól, hogy gombászás közben nyakon csapja őket egy maci. Jó, nem biztos, hogy ők mind félnek, de mind megnézték azt a videót, amelyben szakértőket kérdeztünk a medvével való találkozásról. Szép András vadőr és MărmureanuBíró Leonárd, a Nagyküküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület igazgatójának hasznos tanácsait hallhatjuk ebben a videóban. Ők nem egyszer néztek farkasszemet a medvével, verekedni még nem verekedtek meg vele.

És dobpergés. Jöjjön a három legnézettebb videónk 2018-ból. Ezek közül mindhárom túllépte a tízezres nézőszámot. A harmadik legnézettebb, amelyben a korondi szemét áldozata, Séra Zoltán elmeséli, miért hagyja itt a házát, a pereket, Székelyföldet, és kezd új életet egy másik országban.

Tizenhatezren tekintették még a videónkat, amelyet a Tomcsa Sándor Színház színészeinek közreműködésével készítettünk. Elképzeltük, milyen lenne a magyar himnusz, ha nem léteznének ékezetek és ezt a színészek, Fincziski Andrea, Bekő Fóri Zenkő, Albert Orsolya, Antal Csaba és Tóth Árpád meg is mutatták nektek. És mikor készítettük volna ezt, ha nem az ékezetek világnapján? A Transindex és a Maszol erdélyi portálok mellett két magyarországi híroldal, a 444 és az Index is megosztotta ezt a videónkat.

És elérkeztünk a legnézettebb videónkig. Ugyan az előzőleg felsorolt videóink elkészítésében sokkal több munka van, a nyertes kisfilmet sem volt könnyű elkészíteni. Korán kellett kelni hozzá, mert hétkor nyitott a Lidl. Igen, ebből már kitalálhattátok, a Lidl megnyitójára, az áruházba bezúduló tömegre voltatok legtöbben kíváncsiak.

Ezek voltak tehát 2018 legnézettebb videói. Reméljük, 2019-ben szolgálhatunk legalább ennyi és legalább ilyen minőségű videós tartalommal. Maradjatok velünk, iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra.