Ezért voltak a Tábor negyedben a maszkosok

fotó: Máté Emőke

November 7-én, kedden csalás gyanúja miatt tartottak házkutatásokat Székelyudvarhelyen a gazdasági bűncselekmények elleni nyomozók, értesített WhatsApp üzenetben a rendőrség. A székelyudvarhelyi ügyészség felügyelete alatt több helyen, egy személy lakásán, egy kereskedelmi egység székhelyén és munkapontjain kutakodtak a nyomozók.

A gyanú szerint 2021–23. között egy 44 éves székelyudvarhelyi férfi az általa ügyvezetett kereskedelmi egység nevében ajánlatokat tett, számlázott, bevételezett, de nem szállította ki a megrendelt nyomdaipari termékeket. Ezáltal több jogi személyt megkárosított, és elkerülte a büntetőjogi felelősségrevonást.

A házkutatás során több iratot, számítógépes adattároló rendszereket, merevlemezt, mobiltelefont és 17.425 lejt foglaltak le a nyomozás érdekében. Az érintettet 24 órára őrizetbe vették, az ügy további fejleményeiről az ügyészség dönt. Az akcióban részt vettek a rendőrség különleges alakulatának és a kriminalisztikai osztályának munkatársai is, olvasható a Hargita megyei rendőrség közleményében.