Ezen a 90 percen múlik minden

A Slatina elleni odavágó, fotó: newsflux.ro

Idénye utolsó és legnagyobb téttel bíró mérkőzéséhez érkezik a Székelyudvarhelyi FC. Miután megnyerte az alapszakaszt, a rájátszást a 3. ligás csoportjában, majd megverte a Viitorul Dăești csapatát is az első osztályozón, Mihai Ianc vezetőedző együttese egy lépésre, pontosabban egy oda- és visszavágóra került attól, hogy feljusson a másodosztályos román labdarúgó bajnokságba.

Ehhez az utolsó párharcot a csoportját szintén megnyerő Slatinával kell megvívnia az SZFC-nek. A két csoportgyőztes már lejátszotta első mérkőzését, az Olt megyeiek otthonában 0-0 arányú döntetlent értek el a csapatok szombaton, június 2-án.

A Slatinán megjelent udvarhelyi csapat:

PopaSavin, Merdariu (Marucza, 19.), Kilyén, Criștiu, Guță, Petra, Simó (Manole, 79.), Nisipeanu (Bálint, 79.), Botorok (Lázár, 63.) és Pop (Antal, 79.).

– A mérkőzés alakulását nagyban befolyásolta a fullasztó hőség, és az ekkora téttel járó mérkőzések nyomása is, emiatt nem is volt egy látványos mérkőzés. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel – jelentette ki Mihai Ianc a mérkőzést követően a newsflux.ro-nak.

Mivel a tét miatt végzetes kimenetelű lehetett volna egy hiba, emiatt a csapatok sokkal kevesebb kockázatot vállaltak, a hazaiak sem mertek mindent egylapra feltéve támadni, még ha a meccs utolsó negyedórájában több esélyük is volt a gólszerzésre, magyarázta a székelyudvarhelyiek edzője.

„Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, de ők is azt nyilatkozták, hogy az idei szezonban még nem játszottak ilyen jó csapat ellen. Én abban reménykedem, hogyha már ilyen pozitív eredménnyel jöttünk haza, itthon a szurkolóink segítéségével valahogy nyerünk” – nyilatkozta portálunknak László Zsolt csapatmenedzser.

Mihai Ianc vezetőedző szerint – aki nem látja csapatát esélyesebbnek, noha hazai pályán játszanak – a feljutásról az fog dönteni, hogy ki hibázik kevesebbet a sétatéri stadionban, és az sem tartja kizártnak, hogy büntetők döntenek majd a feljutó kilétéről. Amennyiben a szerdai találkozó döntetlennel végződig, kétszer 15 perces hosszabbítás következik, s ha ezalatt sem jutnak dűlőre egymással az együttesek, büntetőpárbaj következik.

Többnyire mindenki bevethető, jelen pillanatban egy kinetoterapeuta dolgozik azon, hogy minden játékos a legjobb állapotában tudjon pályára lépni szerdán. Egyelőre csupán a csapat védelmi tengelyének egyik oszlopos tagja, Merdariu játéka kérdéses, hiszen ő épp a Slatina elleni odavágó 19. percében sérült meg, és rögtön le is cserélték. „50-50 százalék. Kapott egy rúgást, nincs szakadás, meg sem kékült, de egyelőre csak a nyújtásban vesz részt, még nem tud edzeni” – árulta el László Zsolt.

A június 8-án, szerdán 17 óra 30 perctől kezdődő mérkőzés a sétatéri stadionban lesz.