Ez történt a hétvégén idegenben

Fazakas Bíborka nem talált legyőzőre, fotó: Primavera Trail Race Facebook oldal

Székelyudvarhelyen is sűrű volt a sportprogram hétvégén, de idegenben is érdekeltek voltak a város sportolói. Ami a csapatsportokat illeti, a másodosztályos férfi kézilabdabajnokság rájátszásának negyedik helyén álló nagyváradiakhoz látogatott szombaton, március 26-án

a Székelyudvarhelyi Városi Sportklub.

Fekete Róbert irányításával az első, itthoni mérkőzését elveszítő udvarhelyiek kezdték jobban a találkozót, és hamar kialakítottak egy kétgólos előnyt, ami fokozatosan nőtt a félidő végéig, háromra, négyre, aztán ötre duzzadt Sipos Lóránt együttesének előnye, a félidő végén 15-19 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben majdnem kiengedték a vezetést is a kezükből a vendégek, Oarga nagyszerű perceinek köszönhetően feljött, majd kiegyenlített Nagyvárad, de 26-26-nál még volt plusz az udvarhelyiekben, Ferenczi és Fekete góljaival visszaállították magabiztos előnyüket, amit már nem engedtek ki a kezükből. Végül 30-36 arányban sikerült győznie az udvarhelyi csapatnak.

A klasszis teljesítményt nyújtó Fekete 11 góllal vette ki a részét a sikerből, Ferenczi és Kónya 6-6, Tăuțean, és Katona 4-4, Csibi 2, Hadnagy, Tófalvi és Jére 1-1 alkalommal talált be.

A VSK továbbra is az egyenes feljutást érő első helyen áll, nyomukban a tabellán ugyanannyi, de rosszabb gólkülönbséggel álló Resicával. Következő mérkőzésüket a harmadik helyen álló Fogarassal játsszák pénteken 18 órától a városi sportcsarnokban, és egy esetleges győzelem esetén nagyon közel kerülnek a feljutáshoz. A szombati VSK meccsel egy napon járt le

az asztaliteniszezők Szuperligájának alapszakasza.

Izvorani-ban rendezték a tavaszi fordulót március 23. és 26. között, ahol szinte tökéletes menetelésre volt szüksége a György István irányította Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klubnak, hogy ott legyen a Szuperliga legjobb négy csapata között, és így a rájátszásban.

Az első napja tökéletesre sikerült a György Szilárd, Sebastian Loso és Lucian Munteanu összetételű csapatnak, elsőként Câmpulung, majd Craiova ellen győztek, második nap jöttek viszont a sorsdöntő meccsek Konstanca, és a Bukaresti Steaua ellen. „Három és fél órás rangadó, fordulatos mérkőzések és sajnos dráma minket illetőleg. Konstanca ellen 3-2-es vereséget szenvedtünk, akármennyire is mindenki a legjobb formáját mutatta. A délelőtti mérkőzés talán mindent kivett a csapatból, a Steaua ellen nehezen tudtak a fiúk újra maximális formába rázódni. Végig kapaszkodunk és apró dolgokon ment el a mérkőzés, de ez a mai nap sehogy sem akart a mi oldalunkra billenni” – számolt be György István a csütörtöki találkozókról.

Ugyan ekkor még megvolt a matematikai esélye az udvarhelyiek továbbjutásának, Mioveni ellen a harmadik napot is egy 3-2 arányú vereséggel kezdték. Így már a Buzău, majd a Sepsiszentgyörgy elleni győzelem sem volt elég ahhoz, hogy kivívja helyét a bajnokság elődöntőjébe a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klubnak.

„Nem sikerült lefaragnunk az ősszel összegyűjtött hátrányt, így a play out-ban folytatjuk tavasszal, a bentmaradásért a hetedik helyezett Craiova ellen kell majd győzni” – jelentette Izvoraniból a csapatvezető. A román bajnokság play out-ja mellett a csapat tavasszal még a harmadik számú európai kupasorozatban is érdekelt, amelynek csoportkörében rendezők is lesznek, újra magasszínvonalú nemzetközi asztaliteniszt láthatunk a csarnokban, erről itt tudhatsz meg többet.

Egyéni sportokban is volt izgulnivaló a hétvégén, a VSK nem csak a kézilabdacsapata, hanem

terepfutói révén is érdekelt volt

hétvégén, népes csapattal szerepeltek a Bihar megyei Vársonkolyoson rendezett Primavera Trail Race terepfutóversenyen. Négy távra lehetett nevezni: a 10 kilométeres wild, a 16 kilométeres krossz, az 56 kilométeres maraton és a 90 kilométeres ultra távokra.

Bartha Bálint a leghosszabb távon szerepelt, 10 óra 35 perces ideje összetettbeli második helyet ért, 1 perc 2 másodperccel maradt el az elsőtől. Klubtársa, Nagy Sándor hatodikként ért célba.

Fazakas Bíborka a maratonon indult, és 6 óra 36 perces idejével meg is nyerte azt a nők mezőnyében. Szabó Zoltán szintén a maratont választotta a huszonegyedik lett, korosztályában ötödik. Ezen a távon Takács Szabolcs mind összetettben, mind korkategóriájában harmadik lett.

Nagy Elemér a wild kategóriában volt érdekelt, és az 57 férfi induló közül a hatodikként ért célba, korcsoportjában a második lett. Itt András Attila összetettben tizennegyedik, korosztályában harmadik lett.

Kerekes Zoltán krossztávon versenyzett, amelyre 55 versenyző nevezett, a VSK atlétája tizenkilencedikként zárt. Ugyancsak ebben a kategóriában rajtolt el Sinka Zsolt, összetettben kilencedik, korosztályában a dobogó alsó fokára állhatott fel.