Éremmel zárják az idei bajnokságot asztaliteniszezőink

Fotó: ILYÉS ZALÁN

Az első két játéknapon – ahogy arról korábban beszámoltunk – minden addigi ellenfelüknél jobbak voltak az Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub játékosai, azonban szombattól elkerülte őket a szerencse.

Először a rájátszást érő helyért nagyot hajrázó Mioveni 3-0 arányban bizonyult jobbnak az udvarhelyieknél, majd a tornát megelőzően az első helyen álló Steaua közvetkezett, akivel egy nagyon kiélezett mérkőzést játszottak György Szilárdék. Végül öt szettben, 3-2-re kaptak ki. A zárónapon a házigazdákat az a Pristavu Câmpulung múlta felül, aki minden mérkőzését megnyerte az udvarhelyi fordulóban, és csupán egy szettet veszített az egész tornán, amelyet meg is nyert.

Sikerükkel a Szuperliga alapszakaszát is elsőként zárták, a felsőházi rájátszásban a negyedik helyen álló Mioveni csapatával játszanak a döntőbe jutásért, míg a végül harmadik helyen végző udvarhelyiek a rivális Steaua ellen vívhatják ki a döntőbe jutást. Az elődöntők vesztesei bronzérmet kapnak, a két továbbjutó osztozik az arany, illetve az ezüstérmeken.