Emlődaganatos ismerőséért szalad

Fotó: Csizmadi Mihály Zsolt Facebook-oldala

„Születésnapi ultrafutásom Orbán Rozáliáért, akit sajnos nemrégen emlődaganattal diagnosztizáltak. A hosszan tartó kezelési költségek meghaladják a család költségvetését, ezért szükségük lenne az önzetlen támogatásunkra. Hiszem, hogy a jóság és az önzetlen segítség belénk van kódolva és ennek a két emberi tulajdonságnak a gyakorlására itt a lehetőség, hiszen a hit a jó cselekedetek nélkül halott” – figyeltem fel Csizmadi Mihály Zsolt ultrafutó Facebook bejegyzésére.

A műtét előtt álló Orbán Rozáliának a RO40BTRLRONCRT0275063001 bankszámlaszámra várják az adományokat.

A nemrégiben Spartathlonra kvalifikáló erdőszentgyörgyi futó és gyógyszertárvezető – akivel interjút is közöltünk oldalunkon – megkeresésünkre elmondta, a 42 esztendős Orbán Rozáliát férje által ismeri, akit stopposként vett fel egyszer Kibéden, és mivel ő autóval ingázik, máig minden nap ő viszi reggel Sóvidékre szolgálatba. Felesége túl van a kemoterápián, és egy emlődaganat műtét előtt áll, amit december közepén hajtanak majd végre rajta, az ehhez kellő anyagiak előteremtésében szeretne segíteni Csizmadi figyelemfelkeltő futásával és ezáltal szeretne a futásnak is visszaadni valamit.

Csizmadi Mihály Zsolt december 7-én, szombaton, születésnapja után egy nappal teljesíti az Udvarhely és Erdőszentgyörgy közötti hetven kilométeres távot.