Elütöttek egy medvét Parajd közelében (FRISSÍTVE)

fotó: Fechete Bálint Adél | Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

Három személy utazott az autóban, amellyel Parajd és Szováta között elütöttek egy medvét szombat este. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett az autóban.

Egy kiskorú pánikrohamot kapott, őt ellátták a SMURD rohammentővel a helyszínre érkezők. A medve megsérült. Jelenleg a csendőrök és egy vadász a helyszínen keresik a megoldást – értesített Alina Ciobotariu, az Olt Hargita Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyeletének szóvivője.

A szemtanúk szerint a medve igen nagy termetű volt, és a balesetet követően egyre élénkebben mozgott. A helyszínen tartózkodók megijedtek, és autóba szálltak.

20:35 Egy Maros jelzésű autóval történt a baleset, egy család ült benne, azt nem tudni egyelőre, hogy hová valósiak voltak – tudtuk meg Alina Ciobotariu-tól, aki azt is elmondta, RO-Alert üzenettel figyelmeztették a környéken tartózkodókat, hogy medve van a közelben.

Frissítés 20:38 A medve sorsáról, amennyiben nem pusztul el magától, valószínűleg a környezetvédelmi őrség fog dönteni, közölte Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő, aki későbbre ígért részletes tájékoztatást az ügyről. A csendőrség – mint medveügyekben illetékes hatóság – szóvivőjét egyelőre nem sikerült elérnünk.

Cikkünk frissül.