Ekkor rendezhet Udvarhely Európa Kupa mérkőzéseket

Halasztotta a december közepére tervezett Európa Kupa első tornájának időpontját az Európai Asztalitenisz Szövetség, így az 2021. január 15. és 17. között lesz megrendezve Székelyudvarhelyen. „A házigazda szerepkör nem forog veszélyben, viszont a kontinensen tomboló járvány miatt kénytelenek voltak halasztani a kezdést” – számolnak be a klub weboldalán.

Az udvarhelyiek csoportjában a már korábban megvert ukrán csapat, a Furtune Kiev, a horvát és a portugál bajnokságok második helyezettjei, STK Libertas Marinkolor és a G.D.D. Toledos kaptak helyet.

A nemzeti bajnokságban

az ezelőtt három héttel az utolsó pillanatban lefújt szuperligás torna elhalasztását követően az új időpont tíz nap múlva esedékes. Hasonlóan a szeptemberi fordulóhoz, Izvorani lesz a helyszín és csak negatív teszttel lehet a komplexum területére bejutni.

„Visszás a helyzet, mivel ismét kérdéses néhány alapjátékosunk részvétele az egyes Európai országok által bevezetett szigorítások miatt, például Filimon Lucian Párizsból elég nehézkesen tud kimozdulni, akárcsak Fejér Konnert Zoltán a németországi lakhelyéről. A csapat ennek ellenére gőzerővel készül és megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot a kedvezőtlen körülmények ellenére. Sebastian Loso, Cservik Krisztián, Tamás Szabolcs és György Szilárd jelenleg jó formában van, megpróbáljuk az erőnket az instabil versenyidőpontok szerint beosztani és folyamatosan a legjobb formánkat mutatni” – írják.