Egyszerre két baleset is volt kedden

Ugyanaz a körülmény okozhatta a bajt mindkét helyen.
Fotó: Bíró Zsolt (Facebook)

Alig néhány perc eltéréssel két balesetet is jeleztek Facebook csoportjukban az udvarhelyszéki sofőrök, augusztus 20-án, kedden délelőtt. Az egyik Kápolnásfalu és Homoródfürdő között, a másik Szováta és Parajd között történt. A részletekről Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő tájékoztatott.

A Csíkszeredából Udvarhely felé vezető országúton két autó és egy haszongépjármű ütközött össze, mert az egyik autós, egy 78 éves bákói férfi nem tartotta a megfelelő követési távolságot, így hátulról belement az előtte haladóba, az pedig nekikoccant egy haszongépjárműnek. Az ütközés következtében megsérült egy 76 éves nő, amely a bákói autóban utazott – mondta a szóvivő.

A másik baleset

a Szováta parajdi kijáratánál lévő vasúti sorompó közelében történt, hasonló körülmények között. A szemtanúk szerint a fehér haszongépjárműbe belerohant a mögötte túl közel haladó autó. Habár a fényképen látszik, hogy a helyszínen jelen volt egy SMURD-mentő is, Gheorghe Filip elmondása szerint az áldozat elutasította az orvosi ellátást és a kórházi beutalást, így nem beszélhetünk személyi sérülésről. Ilyen esetekben a rendőrség sem illetékes, a felek közös megegyezés alapján intézik a kárt a biztosítónál. A szóvivő tudomása szerint felmerült a közös vétség gyanúja, mert egy folytonos vonallal ellátott kanyarban állhatott meg – ismeretlen okból – a haszongépjármű.