Egyre kevesebb Hargita megyei van házi karanténban

A prefektusi hivatal csütörtöki tájékoztatása szerint még mindig négy fertőzött van Hargita megyében.

Az újonnan fertőzöttnek nyilvánított illető az első (etédi) betegtől kaphatta el a vírust, akárcsak a harmadik személy, és annak édesapja, akiről halála után derült ki, hogy fertőzött. A három életben lévő személyt továbbra is megfigyelés alatt tartják a székelyudvarhelyi kórházban.

52 fő azoknak a száma, akik érintkeztek a fertőzöttekkel, és emiatt házi elkülönítésbe helyezték őket – derül ki még a közleményből.

Karantén, ellenőrzések

A megyében 224 személy van intézményes karanténban, eddig 83-an hagyhatták el azt. Még 1.115 személy tartózkodik otthoni elkülönítésben, eddig összesen 3.130-an hagyhatták el otthonukat a házi karantén után.

A rendőrök április 8-án 766 személyt ellenőriztek otthonukban, 98 esetben állapítottak meg kihágást a kijárási tilalom megszegéséért, 219 ezer lejre büntettek.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 9-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!