Egyetlen darab sem veszett el a 33.600-ból

A fotók a szerző felvételei.

Két nap alatt összeállt Székelyudvarhelyen az ország legnagyobb olyan kirakós játéka, amelyet közösen raktak ki.

Legalábbis, így tudjuk: „Átnéztem az elmúlt húsz év sajtóanyagát, és nem találtam olyan bejegyzést, hírt, ami arra utalt volna, hogy közösségi módon került volna ekkora puzzle-nek a kirakására sor itt, Romániában” – nyilatkozta Szőcs Endre könyvtárigazgató a Városi Könyvtár és a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány közös projektjéről, amely június 30-án kezdődött.

A helyszínen hatalmas volt a nyüzsgés, hiszen a 48 órán át tartó kihíváshoz bárki csatlakozhatott díjmentesen, ezzel segítve a szervezőket, akik a rendezvényre a 2 órás turnusok között számos színes programmal készültek az érdeklődők számára. Mint a könyvtár igazgatójától tudjuk, összesen 595 ember fordult meg a két nap során a könyvtár előtti téren, ennyien illesztették össze a darabokat.

A résztvevők, hogy kicsit megmozgassák az elgémberedett végtagokat, kipróbálhatták magukat a néptáncban, közösen nézhettek filmet és különböző szórakoztató játékokkal pihenhették ki a „munka” fáradalmait, hiszen nem volt könnyű dolguk. Néhány gyerekhang úgy vélte: „ez nagyon nehéz”, egyenesen „lehetetlen kirakni”.

A feladatot végül július 2-án mégis sikeresen teljesítették, minden darab a helyére került, a végeredmény pedig egy 33.600 darabból álló dzsungelkép lett.