Egy év kihagyás után újra futhatsz a Hargitán

fotó: az esemény Facebook-oldala/Gönczi Dezső

Az egyik legkedveltebb erdélyi terepfutó eseménynek számító Hargita Trail Runningot nyolcadik alkalommal szervezi meg augusztus 28-án a Madarasi Hargitán a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület és a Városi Sportklub, a tavalyi kényszerpihenő után.

A legedzettebbek a klasszikus félmaratoni, 21 kilométeres távon próbálhatják ki magukat, a kezdő és középhaladó futóknak a 11 kilométeres krosszt ajánlják a szervezők, a családosoknak egy 6 kilométeres távot jelölnek ki.

A családi futam nem verseny jellegű, itt minden célba érkező család ajándékcsomagot kap az érem mellé – írják a szervezők közleményükben. A családi futam nevezéseiből befolyó teljes összeget a székelyudvarhelyi Waldorf-közösség iskolaépítési projektjére adományozzák.

Nem érdemes utolsó percre hagyni

a nevezést, mert csak az augusztus 22-éig jelentkezők kapnak hivatalos versenypólót és rajtszámot. Regisztrálni a www.hargitatrailrunning.ro weboldalon lehet, de ha nem ragaszkodsz a pólóhoz, a helyszínen is lesz lehetőséged rá.

A félmaratonra augusztus 7. és 22. között 120 lejért lehet nevezni online, augusztus 28-án a helyszínen 140 lejért. A krossztávon 80 lejbe kerül az előzetes jelentkezés augusztus 22-éig, 100 lejbe a helyszínen, míg a családi futamra 50 lej a regisztráció személyenként, időponttól függetlenül.

Azon családok gyerekeinek, amelyekből mindkét szülő részt vesz az eseményen, nem kell fizetniük, a maximális létszám hat fő. A 60 évnél idősebb és 18 évnél fiatalabb résztvevők is ingyen vehetnek részt az eseményen.

A nevezési díj tartalmazza még a „Pasta Party”-t a verseny után, a „Finisher” érmet és online letölthető oklevelet azoknak, akik limitidőn belül teljesítik a távot, a frissítőket, a hegyimentői/egészségügyi ellátást (szükség esetén), és a díjakat. A teljes szabályzat itt megtekinthető.

Ahogy 2018 óta megszokhattuk,

a frissítőpontoknál nem lesznek egyszerhasználatos műanyag poharak, tányérok, a versenyzők saját edényükbe kapják a frissítőt. A verseny hivatalos pólója nem műszálas, hanem természetes pamut anyagból készült, a verseny során szelektív hulladékgyűjtés folyik, a beszerzett kellékek túlnyomó része környezetkímélő anyagból készül – sorolják további környezetkímélő intézkedéseiket a szervezők.

Ilyés Lóránd főszervező szerint nem csak futóként, hanem szurkolóként, nézőként is érdemes lesz kint lenni a Hargitán, pozitív energiával feltöltődni.