De nagyi, ezt otthon nem áruljuk el!

A fagyit minden korosztály szereti, főleg, amikor hétágra süt a nyári nap. De az igazi rajongók esőben is imádják.

A cikk megjelenését a Vidéki Pékség támogatta.

Toast szendvicsért, Melbáér, Levendulás sütiért és további finomságokért látogass el a Vidéki Cukrászdába, ahol kipróbálhatod a nyári teraszt is. A Vidéki Cukrászdát megtalálod Székelyudvarhelyen, a Győzelem utca, 12 szám alatt.

További Vidéki üzletek:
Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc utca, 12 szám.
Székelyudvarhely, Kisköved utca, 10/2 szám.

Hamarosan Székelyudvarhelyen, a Függetlenség utca, 9/4 szám alatt is megtalálod őket.

A Vidékinél a legmenőbb a csokoládé-, a vanília – és az erdei gyümölcs ízűek.

De egyre többen kacérkodnak a rózsással is, érdekes, ezt a gyerekek választják. És ott van még a pisztáciás, az is nagy kedvenc.

Az igazság az, hogy a fagylaltkelyhet mindenki másképp szereti, de a gyerekek nagyon – mesélik az üzletben.

Sokszor lesznek figyelmesek a cukrászdában – azok a minket kiszolgáló kedves nénik, hogy beszalad egy gyerek és septiben kikér két gombóccal.

Nagy szemekkel állnak a fagyi pult előtt, mire a nagymama vagy nagytata utoléri, hiszen az alkuban egy gombóc szerepelt.

Ha szépen kéred minden is van

Az se mindegy, hogy hogyan kéred, hiszen a gyerekeknek nagyon fontos a díszlet, hogy kerüljön bele gyümölcs –, csokoládédarab vagy valami a díszítésből.

Aki kedvesen kéri, a legnagyobbat kapja!

Ha rossz az idő, a gyerekek akkor is szeretik a fagyit, kialkusszák, hiszen a nagymamával azt is lehet, ilyenkor hallani a pult mögül: De ezt otthon nem mondjuk el!.

S mintha meg se történt volna úgy tűnik el a gömb fagylalt.

Ausztrál Melba és Vidéki társa

A Melba édességet eredetileg Dame Nellie Melbáról, azaz Helen Porter Mitchell legendás ausztrál szoprán opera-énekesnőről nevezték el.

A történet szerint a londoni Savoy Hotel francia származású séfje, Auguste Escoffier készítette el a legendássá vált édességet, amit Pêche Melba-nak nevezett el. Az édességben cukorszirupos barackon vaníliafagylalt volt, amire idővel málna öntetet is került.

Melba vidékiesített változatában a kehely alján kompót gyümölcsök fekszenek, majd az oroszhelyi pékségben készült kézműves fagylaltból három gömb: egy vanília, egy eper és egy csokoládé, de kérésre mi magunk is összeállíthatjuk ízeinket. A fagylaltra tejszínhab kerül, majd málnaöntet és ostyadísz.