Csíkban léptek szorítóba Dobes tanítványai

Katonának nehezen került ellenfele, fotók: Katona Ferenc személyes archívuma

Négy megye tíz csapata gyűlt össze Csíkszeredában, a Venczel József ökölvívó teremben április 22-én, szombaton, köztük az udvarhelyi Dobes Zoltán tanítványai is: Katona Ferenc profi ökölvívó és az egyesület ifjú titánjai, azaz Száva Krisztián, Demeter Milán, Orbán Magor és Ciuskov Örs.

Megyünk Csíkba versenyre, jössz-e? – emlékszik vissza Katona az edzője kérdésére, és mivel nem volt ellenfele a gálát megelőzően, kerestek neki egyet. „Nem az én súlycsoportom, körülbelül tíz kilóval nagyobb, mint én, de nemrég kezdte a sportot, körülbelül másfél éve. Úgy voltam vele, hogy szórakozzunk, öklözzünk egyet” – meséli baróti ellenfeléről az udvarhelyi ökölvívó, aki végül pontozással nyerte meg mérkőzését.

Katona a kicsik felkészülését is segíti, de csak csínján, mert Dobes az edzőjük, ő ismeri őket. Amikor bemegy edzésre, vagy most, amikor a srácok szorítóban voltak, ellátja őket néhány hasznos tanáccsal. Meg is van a gyümölcse, hiszen a Dobes Ifjúsági Boksz Egyesület tagjai egy kivétellel mind pontozással győzedelmeskedtek. Száva Krisztián megosztott pontozással – amikor 3-ból 2 pontozóbíró ugyanazt a versenyzőt választja győztesnek, míg a harmadik pontozóbíró a másik versenyzőt ítéli győztesnek – kapott ki. „Jobb volt, mint a másik gyerek, az első két menetben egyértelműen, nem gondoljuk igazságosnak az eredményt, de elfogadjuk” – mesélte Katona a versenyt követően.