Cserepeket vert le, autókat rongált a vihar

 
Fákat csavart ki és tizenkilenc települést hagyott áram nélkül csütörtök este.
fotó: Roth András Lajos

Nemcsak ijesztő volt az ágakat sodró, autót megrezegtető, ernyőt a kezedből kitépő csütörtök esti vihar, hanem károkat is okozott országszerte. Hargita megyében tizenkilenc településen okozott áramszünetet.

A székelyudvarhelyi mozi tetejét kifödte, cserepeket sodort le – egyenesen az épület mellett parkoló autókra. Három autóban okozott kárt.

Farkaslaka Korond felőli kijáratánál fát döntött az úttestre. fotó: Tamás-Bordás Zsuzsanna

Az udvarhelyi sétatéren a sétányra dőlt a fa.

Ezen kívül a Szabók, a Függetlenség, a Malom utcákban és a városi strand mögötti területen tört le ágakat, döntött ki fákat a vihar. A moziról a cserepeket levitte 100 négyzetméteren, 5000 lejes kárt okozott, az épület biztosításából fedezhet a város. Az épület mellett egy fenyő is kidőlt, a villanykábelek tartják, ezt az Electrica Rt. szakembereinek kiérkezése után tudják eltávolítani a városháza műszaki osztályának munkatársai. A Hunyadi János utcában az úttestre esett fa miatt a forgalmat is lezárták csütörtök este egy időre.

A sétatéren fotó: Győrfi Kata

A munkálatokat prioritási sorrendben végzik, illetve, ahogy a lehetőségek engedik – mondta Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője. Igyekeznek a forgalmat akadályozó helyekről eltávolítani az ágakat, majd a Küküllőbe esett fűzfa is sorra kerülhet hétfőn.

Az internet-, a villany- és a kábeltévévezetékek sérültek több helyen is a városban. A városi strandon található irodaépületnél szakadt le egy kábel, illetve a Szabók utcában.

Udvarhelyszéken Kénosból és Farkaslakáról jelezték csütörtök este olvasóink, hogy már órák óta nincs áramszolgáltatás a településen.

 

Â