Csak döntetlenre futotta

A bajnokságban először veszített pontokat hazai pályán a Szejke SK.
Fotók: Sinka-király Levente

Szombaton este a felnőtt férfi kézilabda A-osztály D csoportjának találkozóján a Székelyudvarhelyi Szejke SK a Nagybányai Minaur II. együttesét látta vendégül a városi sportcsarnokban. A 15-ik forduló mérkőzése már a harmadik találkozó volt, amelyen a két csapat összemérte tudását. Az elsőt, amit az ötödik fordulóban rendeztek, Sipos Lóránt együttese 31–20-ra nyerte meg hazai pályán. A tízedik fordulóban 36–27-es udvarhelyi siker született.

A szombati találkozót is jól indították a hazaiak. Az első udvarhelyi támadás befejezésénél Fekete próbálkozása még nem ment be, a másodiknál már tehetetlen volt a nagybányai kapus. Négy percnyi játék után már néggyel vezetett a Szejke. A kapuban Orbán Szilárd is remekelt, nagy taps volt a jutalma egy hetes, majd a kipattanó utáni védését követően.

A vendégek az első találatukat az ötödik percben szerezték meg, és egyre jobban belejöttek a játékba, egy volt köztük a a 13-ik percben (7–6). A megnyugtató udvarhelyi előny azonban kitartott az első félidő végéig (19–16).

A második részben is sokáig megvolt ez a különbség a két együttes közt, egészen a 45-ik percig. Ekkor lankadt meg a Szejke SK játéka, az ellenfél pedig előbb egyenlített, majd öt percnyi gólcsend után, az 52-ik percben megszerezte a vezetést. Három perccel a végső sípszó előtt úgy tűnt, hogy pont nélkül zárja a találkozót az udvarhelyi csapat, a nagybányaiak három góllal, 31–28-ra vezettek.

Kemény hajrá következett. Az udvarhelyieknek nemcsak arra kellett figyelniük, hogy a támadásaikat góllal fejezzék be, hanem az is fontos volt, hogy az utolsó három percben ne kapjanak gólt. Nagyot hajrázva sikerült ezt elérniük, de így is csak egy pont let a jutalom. A 31–31-es végeredmény inkább azt jelenti, hogy két pont lett a veszteség.

A 15-ik forduló pénteki találkozóján a listavezető segesváriak a tordaik otthonában 36–29-es győzelemmel erősítették meg első helyüket a bajnoki tabellán. Nagyvárad a szombati játéknapon a szebenieket győzte le idegenben 26–24-re, megőrizve második helyét.

A Szejke SK a harmadik helyről várhatja a következő fordulóban a nagyváradiak ellenimérkőzést, amit két hét múlva rendeznek a városi sportcsarnokban.

Férfi A-osztályos bajnokság, D-csoport, 15. forduló

Székelyudvarhelyi Szejke SK–Nagybányai Minaur II. 31–31 (19–16)

Szejke SK: Orbán Sz. (8 védés / 18 kapott gól) – Komporály 10 (3), Daninfeld 4, Kopacz 1, Fekete 1, Orbán Levente 2, Szász Előd. Csere: Jobb (2/12) – Buguleț 8, Kónya 3, Pál Szilárd 1 (1), Tăuțean 1, Szász Előd, Palatka, Lőrinczi.

Vezetőedző: Sipos Lóránt.

A bajnokság állása:

1. Segesvár 33 pont.
2. Nagyvárad 30 p.
3. Szejke SK 26 p.
4. Nagybánya II. 20 p.
5. Szeben 13 p.
6. Torda II. 10 p.