Csak azt csinálták, amit a legjobban élveznek

Lázár Nóra lett a torna legjobb irányítója, fotók: a Szejke SK Facebook-oldala

Miután a Suceaván rendezett országos döntő tornán a Székelyudvarhelyi Szejke SK ifi 4-es lánykézilabda-csapata bejutott a szombati elődöntőbe, ott érvényesítette a papírformát a végső győzelemre nagy eséllyel pályázó CSM Ploiești, a Palatka Barna által irányított együttes ellenfele. Végig vezetve, 17–10-es félidő után 26–18-ra múlta felül Lázár Nóráékat Ploiești, így az udvarhelyiek vasárnap, június 11-én a bronzérmekért léphettek pályára a házigazda, LPS Suceava ellen.

A lányoknak az is extramotivációt jelenthetett, hogy a Bajnokok Ligája ezüstérmesének, a Ferencvárosnak a leköszönő edzője, Elek Gábor is sok sikert kívánt nekik Facebook-videóüzenetben, és később üzent Szucsánszki Zita, Zizi is, aki szintén utoljára öltötte magára a zöld-fehér mezt az egy héttel korábban megrendezett négyes döntőn az MVM Dome-ban.

A csajok komolyan vették a feladatot,

bár az elején izgultak, végig irányították a meccset, mindig nálunk volt az előny. A végjátékban sem ment el a fókusz, 25–22-re nyertek, így a harmadik helyet szerezték meg, a bronzérmeket akasztották a lányok nyakába – számol be Facebook-oldalán a Szejke SK. Ahogy arról, hogy a kisdöntő legjobb játékosa, és egyben a torna legjobb irányítója is a székelyudvarhelyi Lázár Nóra lett.

Palatka Barna edzőjük Facebook-bejegyzésében köszöni meg a lányok korábbi edzőinek munkáját, majd így fogalmaz:

Ami a legfontosabb, hogy 6 napon keresztül semmi mást nem csináltunk, csak azt, amit a legjobban szeretünk és élvezünk. Mindezt úgy, hogy végig mosoly volt az arcunkon. (…) Gratulálok lányok, sokat tanultam tőletek! Büszke vagyok rátok!

Â