Bronzzal tértek haza asztaliteniszezőink

Fotó: az Európai Asztalitenisz Szövetség

Péntek délutáni mérkőzésén az angol Draycott & Long Eaton TCC ellen állt asztalhoz a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub, miután első mérkőzését megnyerte a Europe Trophy csehországi döntő tornáján.

Egy győzelem esetén biztossá tehették az elődöntőt az udvarhelyi asztaliteniszezők, és ennek tudatában nem is kezdtek rosszul, Sebastian Loso három könnyű szettben verte ellenfelét. Nem ilyen egyszerűen – 2-2-es szettállásnál rövidítésben –, de György Szilárd is felülkerekedett az angolon, majd annak testvére ellen Lucian Munteanu állt asztalhoz. A rövidítésben Munteanu keze sem remegett meg, 3-2-re nyerte meccsét, ezzel az udvarhelyiek 3-0 arányban nyerték második mérkőzésüket is, és – a szombati, csoportelsőségért játszott meccsétől függetlenül – bejutott az elődöntőbe.

Még hátra volt a csoport rangadója a hazaiak ellen.

A cseh KST Tesla Batteries Havirov is megnyerte előző két mérkőzését, és sajnos az udvarhelyiek sem tudták megállítani őket. Loso ugyan egy ötödik szettre kényszerítette ellenfelét, a másik két cseh három-három szettben verte az udvarhelyieket, György Szilárdot és Lucian Munteanut, így ők csoportmásodikként a másik csoport győztesével, a spanyol Arteával játszhatták az elődöntőt.

Itt sajnos ismét alulmaradt a György István által vezetett klub, György Szilárd hiába kényszerítette nagy meccsre Enio Mendest, kikapta párharcát, Losot és Munteanut három-három szettben verték, így bronzéremmel zárták a bajnokságot a regionális szakaszt megnyerő udvarhelyiek.  

A finálét az őket megverő két együttes játszhatta, és a spanyolok sem bírtak a házigazdákkal, így a cseh KST Tesla Batteries Havirov nyerte az első alkalommal megszervezett Europe Trophyt, amely rangban a harmadik európai kupának számít.