Bravúrosan kezdett a Hargita, megelőzte Galacot az FK

Fotók: GÁL ELŐD/archívum

Marosvásárhelyen lépett pályára a Hargita Kézilabda Klub vasárnap, január 30-án a másodosztályos női kézilabda bajnokság 12. fordulójában. A tabella tizenegyedik helyén tanyázó udvarhelyiek, az itthoni, Torda elleni vereség után úgy tűnt, minden erejét összeszedve feszül neki a hazai csapatnak, Miklós Flóra góljával ők szereztek vezetést, és igaz, rögtön válaszolt rá Vásárhely, Mester Zsolt tanítványai nem illetődtek meg, 1-1, 2-2, és 3-3 után is ők voltak eredményesek, sőt, 6-6 után sikerült két góllal is ellépni a Hargitának.

Negyedóra után elkezdett akadozni a gépezet, Szőke Orsolya sárgája után hetesből egyenlítettek a vásárhelyiek, akiknek a 23. percben egy hét perces gólcsendet sikerült megtörniük, és megszerezniük a vezetést, és a 24. perc végén már négy góllal vezettek. Meg sem álltak és a félidő végéig még további négy gólt rámoltak be, míg az udvarhelyiek csupán két hétméteresből voltak eredményesek Lukács Erika révén, a csapatok 20-14-es állásnál vonhattak öltözőbe.

A második játékrész első húsz percében ugyan voltak gólok mindkét oldalon, megmaradt a hatgólos különbség, de a félidő végjátéka ismét a hazaiaknak jött ki jobban. Györgypál Zsanett góljával hiába jött fel 7 gólra Udvarhely, ezt négy gyors hazai gól követte, és így Lukács Erika utolsó pillanatban lőtt gólja csupán arra volt elég, hogy tíz gólra faragja hátrányát a Hargita, 37-27-re nyert a hazai vásárhelyi gárda.

Az udvarhelyiek legeredményesebb játékosa Lukács Erika volt 8 góllal, őt Miklós Flóra 6, Miklós Enikő 4, Györgypál Zsanett 3, Márton Kinga és Gergely Nóra 2-2, Sándor Aliz és Márton Adél 1-1 góllal követte. Az udvarhelyiek vereségük után változatlanul a 11. helyet foglalják el a tabellán, és két hazai mérkőzésük következik, február 13-án 11 órától Temesvárt, február 22-én a a pontvadászat második Gloria Besztercét fogadják. Utóbbi csapat keretében ráadásul az udvarhelyi Bálint Noémit, és Fekete Anna Dórát is újra láthatjuk pályára lépni a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. A lányok mérkőzése után egy nappal, január 31-én, héftőn

a Székelyudvarhelyi Futsal Klubért

szoríthattak az udvarhelyi sportszeretők, hisz Jakab Zoltán együttese Kolozsváron lépett pályára, és mivel a tabella második helyén álló Galac kikapott a listavezető dévaiaktól, győzelem esetén a második helyre kapaszkodhatott fel az FK. A mérkőzésnek egy másik udvarhelyi vonatkozása is volt, a Hargita Megyei Labdarúgó Játékvezetői Kollégium elnöke, Bálint Attila volt a mérkőzés bírója a kolozsvári Cristian Cosmin mellett.

Ugyan az első percekben több helyzetet is elpuskáztak az udvarhelyiek, végül nekik sikerült megszerezni a vezetést, Bálint Andor Miklós Tamás átadását váltotta gólra (0-1), majd nem sokkal később Kanyó Szilárd növelte a különbséget, a kolozsvári kapus lábai között gurított a hálóba (0-2). A magabiztos kezdés után a hazaiaknak sikerült visszakapaszkodniuk a mérkőzésbe, előbb szépített majd egyenlített is Kolozsvár (2-2). Még volt hátra azonban az első félidő lefújásáig, és ezt ki is használta az FK, Kanyó újabb találata után (2-3) az első gólnál még a Bálint Andort kiszolgáló Miklós Tamás is eredményes volt, így a játékrész végén 2-4-et mutatott az eredményjelző.

A második felvonás eleje ismét kihagyott udvarhelyi helyzetekkel indult, majd FK góllal folytatódott, Kedei Barna talált be (2-5). A hajrára Jakab Zoltán esélyt adott a kapuban Grigorașt váltó Farkasnak is, aki meg is hálálta a lehetőséget, amikor egy kolozsvári szabadrúgásbombát védett bravúrosan. A hatodik kolozsvári szabálytalanságot követően tízmétereshez jutottak az udvarhelyiek, amit Bálint Andornak köszönhetően gólra is váltottak (2-6). A mérkőzés végén kicsit elkényelmesedett az udvarhelyi védelem, amit kihasználtak a hazaiak és sikerült egyet szépíteni még a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt, így 3-6 arányban nyerte meg a párharcot az udvarhelyi csapat, akik ennek köszönhetően ismét a bajnokság második helyére kapaszkodtak fel, Galac elé.

A következő fordulóban Galac pihen, így meg is őrzi majd helyezését az FK, akikre nehéz feladat vár: a bajnokesélyes Dévát fogadják szombaton, február 5-én 11 órától a városi sportcsarnokban. A rá következő fordulónak is hatalmas jelentősége lesz a végelszámolásnál, ekkor Galacra utaznak Szécsi Barnáék, és a tét a bajnokság második helyének megtartása lesz. A már múlt héten is pályára lépő két csapatunk, az FK, és a Hargita mellett,

férfi kézilabdázóink, a Városi Sportklub

is megkezdi szereplését idén, február 5-én a Galaci CSU otthonában indítja a bajnokság második szakaszát. Első hazai mérkőzésüket február 12-én játsszák, amikor is a Nagyváradi VSK látogat a városi sportcsarnokba.