Bemelegítik a talpakat és mulatságra hívnak

Erdélyi koncertkörútra jön az Erdőfű zenekar, csütörtökön, február 9-én este 19 órától a Szent István teremben koncerteznek, Balogh Melinda és Melles Endre táncelőadásával kiegészülve.

Ám a koncert után még nincs vége az estének, táncház mulatságra várják az érdeklődőket az Udvarhely Néptáncműhely termébe (a művelődési ház alatti terem).

A koncertre a belépő felnőtteknek 15 lejbe, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Jegyeket elővételben a művelődési házban, a jegypénztárnál lehet venni, hétköznapokon 11–14 óra között, február 9-ig, valamint a helyszínen, előadás előtt egy órával.

Az Erdőfű zenekar Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Céljuk, hogy átfogó képet adjanak a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságairól. A műsoraik során előkerülő hangszerek – hegedű, kontra/brácsa, nagybőgő, furulyafélék, harmonika – változatos megszólalást eredményeznek, amely énekkel és tánccal egészül ki. A zenekar tagjai Éri Katalin nagybőgővel, csellóval, ütőgardonnal, Kiss-Balbinat Ádám hegedűvel, énekkel, Maruzsenszki Andor hegedűvel, Éri Márton brácsával, kontrával, Salamon Soma harmonikával, furulyákkal.

Kiemelt kép: Erdőfű zenekar Facebook-oldala