Beérett a málna, hívnak fesztiválra

Idén is beérett a málna, 44. alkalommal hívnak Székelyvarságra szüretelni augusztus 4. és 6. között. Várnak helyismereti és ügyességi, favágó versenyre, koncertekre, kulturális előadásokra. 

Pénteken,

15 órától a futballpályán kezdődik el a Málnaszüret Fesztivál, az első program a Góbé kommandó, helyismereti és ügyességi verseny, aminek kiértékelőjét 17:30-tól tartják, a hivatalos megnyitó után. Ezt egy közönségtalálkozó követi a Trollfoci oldal szerkesztőivel, szó lesz a közösségi médiáról is. 21 órától a 4S Street ad koncertet az érdeklődőknek, amit utcabál követ a Pálkával.

Szombaton,

korán kezdődik a nap és nem is akárhogy, kaszáló kalákát tartanak a Sólyomkőn, majd vissza a futballpályára, hiszen minifocibajnokság, gyerekfoglalkozások, zsindelykészítőbemutató, családi habparty várja a nagyérdeműt. 14 órakor kiértékelik a Varságinak lenni jó! című esszé- és rajzpályázatot. Lesz népdal és néptánc előadás, verses formában előadott dalok. 21 órától Simó Annamária és zenekara ad koncertet, amit szabadtéri buli követ dj Golyóval.

Vasárnap,

11 órától ünnepi szentmisén lesz a falu népe, majd köszönt mindenkit a polgármester. Kulturális műsorok fognak zajlani a színpadon, szavalatok, táncos és zenés előadások. 14:30-tól favágóversenyen mérik össze erejüket az érdeklődők, 22 órától pedig a hagyományos bálon mutathatja meg mindenki tánctudását a Művelődési Házban.

Részletes programot ide kattintva találsz. 

A kiemelt kép illusztráció/forrás: unsplash.com/ Stan Slade