Bedugult a Rákóczi a város legújabb látványossága miatt

Nagy a sor körülötte, de azt ígérik, nem tart soká. Fotók: Magyari Tímea, Szilágyi István.

A kedd délutáni torlódást az egyik villanypózna cseréje okozta a II. Rákóczi Ferenc utcában, miután egy kamion kiütötte azt kora reggel. Három óra körül a forgalmat a helyi rendőrség irányította, egy sávon lehetett haladni, ezért mindkét irányból szaporán gyűltek az autók.

Az udvarhelyszéki sofőrök Facebook-csoportja szerint egy kamion a Petrom benzinkúthoz akart befordulni, de nem fért el a póznától, ez okozta a galibát. Az udvarhelyi közúti rendőrség is így tudja, habár bejelentés egyelőre nem érkezett hozzájuk. Hivatalból vizsgálják az ügyet, miután – egy másik ügyben – az arra járó rendőrök észlelték a veszélyforrást. Szerencsére a pózna nem dőlt ki teljesen – mondta el portálunknak Cosmin Ichim közlekedési rendőr, aki elképzelhetőnek tartja, hogy csak a kamion egyik hátsó kereke ért hozzá az oszlophoz.

Az olaszoknak ferde torony, az udvarhelyieknek ferde pózna jutott.

A vétkest már beazonosították, a farkaslaki sofőr 24 órán belül köteles jelentkezni a rendőrségen, különben a pénzbírság mellett a jogosítványát is felfüggeszthetik. Az okozott kár rendezése nem rendőrségi hatáskör, hanem közvetlenül a villanyhálózat karbantartójával történik – tette hozzá a közlekedési rendőr.

A kitört oszlopot az Electrica munkásai maximum másfél-két órán belül (17 óráig) kicserélik, addig az Ikos Conf és az Éltetőkút utca között kell kibírni az ilyenkor indokolt áramszünetet – tudtuk meg Demeter Gábortól, a cég képviselőjétől.