Bajnokok Ligájában indulhatnak az udvarhelyi asztaliteniszezők

Indulási jogot szerzett a Bajnokok Ligája következő kiírásába, és így Európa legjobb klubcsapataival mérheti össze a tudását a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub – jelentette be Facebook oldalán György István, a csapat vezetője. „Ha arra gondolok, hogy volt olyan, amikor azért nem edzettünk, mert nem volt labdánk, vagy kesztyűben és sapkában kellett készülni, és most Európa legjobb 20 klubcsapata között Bajnokok Ligáját játszunk, egy kicsit jól esik, és sok mindennek értelmet ad. Leírni nem lehet az eddig vezető utat, de azt hiszem, hogy jó úton járunk, és ezen kell menni tovább” – olvasható a bejegyzésben.

Az indulási jog azzal vált egyértelművé, hogy Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU – szerk. megj.) csütörtökön közzétette a klubcsapatok hivatalos rangsorát, amelyen a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a huszadik helyen szerepel, és a legjobb 24 csapat indulhat a legrangosabb európai kupában.

A szövetség július 25-én sorsolja ki a csoportokat, amelyekben a 9–24. helyen rangsorolt együttesek szerepelnek, és az első két helyezett jut tovább a második körbe, a másik kettő pedig az Európa Kupában folytathatja. A második csoportkörben a továbbjutókhoz csatlakoznak az európai rangsor első nyolc helyét elfoglaló csapatai. Például a legsikeresebb asztalitenisz klub, a legtöbb BL-győzelemmel, köztük a tavalyival büszkélkedhető Fortuna Düsseldorf, amelyben Timo Böll, a 2018-as világelső is játszik.