Az összeomlott Tamási bentlakása – percről percre, szerda

15 óra 30 perc: A Tamási Áron Gimnázium vezetőtanácsa sajtótájékoztatót tartott szerda délután két órától és kiderült, hogy lemond vagy sem az intézmény igazgatója, Laczkó György.

14 óra 38 perc: Megmozdultak a civil szervezetek, különféle egyesületek és intézmények, hogy a hétfői, beomlott bentlakás-épület tragédiájának károsultjait segítsék. Ha te is úgy érzed, hogy a tehetetlenség-érzés felőröl, lehetőségeid szerint támogasd a következő kezdményezések valamelyikét.

14 óra 15 perc: Hogy van-e kríziskommunikáció az iskolákban és hogyan működik, arról ebben a cikkünkben olvashatsz.

13 óra: A hétfői tragikus baleset miatt több intézmény, egyesület is közölte, hogy lemondja vagy átszervezi e heti programjait, gyermekfoglalkozások, színházi előadások, táncház is maradnak el. Hogy pontosan mik, itt tudod megnézni. 

12 óra: Sipos Dávidot december 21-én, csütörtökön 13 órakor temetik Farkaslakán, római katolikus szertartás szerint. Részvétnyilvánításra a temetés előtt egy órával lesz lehetőség a farkaslaki ravatalozónál.

10 óra 30 perc: Az ügyészség egyelőre nem tud új infókat a letartóztatásokkal kapcsolatban: a cégigazgató még mindig őrizetben van. Újabb információkra a koradélutáni órákban lehet majd számítani, ígérte.

9 óra 50 perc: A harmadikként kimentett lány állapota továbbra is változatlan, még mindig kritikus állapotban fekszik a vásárhelyi kórházban, tudtuk meg az intézmény szóvívőjétől.

9 óra 10 perc: Lemondott az iskolaigazgató? Az Observator szerint igen. Szerda reggel telefonon kerestük meg Laczkó Györgyöt, a Tamási Áron Gimnázium igazgatóját. Később fog nyilatkozni, épp egy „fontos beszélgetését” szakította félbe a hívásunk, kezdte rögtön, miután bemutatkoztunk. De csak annyit tudtunk meg tőle, hogy szándékukban áll, hogy kiadjanak egy nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban.

0 óra 30 perc: A keddi nap folyamán több személyt kihallgattak, majd gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés miatt 24 órára őrizetbe vették a kivitelező cég ügyvezetőjét, László Szilveszter Sándort. Erről bővebben itt olvashatsz.

0 óra 18 perc: Hogy mi lesz a diákokkal? A polgármester egyeztetett mind a gimnázium, mind a többi bentlakás vezetőségével arról, hogy segítsenek a diákok elhelyezésében, felajánlották, hogy a téli szünidő után, január 8-tól ezt megteszik.

Arról pedig, hogy ki mossa kezeit az ügyben, itt olvashatsz.

Hétfőn, december 18-án 16 óra körül összeomlott a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának a teteje. A keresés majdnem 19 óráig tartott, mindenkit kihoztak. Az utolsóként kimentett fiút hiába próbálták újraéleszteni, elhunyt. Ambrus doktor szerint a kisfiú túl sokáig volt a romok alatt, szétnyomta a törmelék, a tüdeje tele volt homokkal, porral, le sem tudták dugni a tubust a lélegeztetéshez. Három lány kórházban van, egyikük súlyosan sérült, válságos állapotban van.

Az eset utáni történésekről gyorshírekben tájékoztatunk, ezeket összesítve ebben az anyagban tudod majd olvasni.

A keddi összefoglalót itt találod.