Az FK kapusának gólja a hétvége udvarhelyi sportsztorija

Udvarhely nagypályás és a teremfoci csapata is pályára lépett szombaton, október 23-án, illetve az asztaliteniszezők is ezen a napon fejezték be idei Európa Kupa csoportjuk mérkőzéseit.

A Székelyudvarhelyi FC

a Bodea – Baga, Merdariu, Mitra, Simó, Savin, Vasile, Bálint, Stanciu, Petra, Pop kezdőkkel lépett pályára idegenben, a Barcarozsnyói Olimpic Cetate otthonában. A labdarúgó bajnokság másodosztályának 5-ös csoportját vezető udvarhelyiek a papírformát hozva domináltak, míg a hazaiak ellentámadásokkal próbálkoztak. Több lehetősége volt az SzFC-nek, de ezek nem voltak igazán veszélyesek az ellenfél kapujára, az ellenfél néhány lövését Bodea magabiztosan hárította.

Az első igazán nagy helyzetre 38 percet kellett várni, amikor is szabadrúgáshoz jutott az SzFC, és egy jó beívelés után Pop tette vissza Stanciunak a labdát, aki lőtt, de a labda centikkel elkerülte a kaput, így a félidőben 0-0-át mutatott az eredményjelző.

Az SzFC Barcarozsnyói kiszállása, fotó: az SzFC Facebook-oldala

A második játékrész is Stanciu helyzetével kezdődött, de ez is elkerülte a kaput, és hiába támadott folyton a vendég SzFC, a hetvenkettedik percben még mindig 0-0 volt az állás, amikor Mateiciucot és Covaciut is pályára küldte Mihai Ianc, a csapat edzője. A nyolcvanadik percben végül góllá ért az udvarhelyi nyomás, a szintén csereként beálló Marucza futott el a szélen, beívelése után Covaciu elé pattant a labda, aki 16 méterről kapásból lőtt a hálóba (0-1). A játék hajrájában a hazaiak megpróbáltak pontot menteni, egyik fejesük a felsőlécet találta így, így maradt a 0-1-es végeredmény, az udvarhelyiek zsinórban ötödik mérkőzésüket is megnyerték.

Továbbra is a tabella élén áll Mihai Ianc csapata jobb gólkülönbségének köszönhetően, ugyanis ugyanannyi pontot szereztek, mint a Sepsi OSK második számú csapata. Az SzFC-t a következő fordulóban a liga hatodik helyén álló CS Blejoi csapata fogadja.

A Székelyudvarhelyi Futsal Klub

az idei teremlabdarúgó liga alapszakaszának egyik legfontosabb mérkőzését játszotta a csarnokban 18 órától, a tabella élén álló tavalyi bajnokot, a galaci Unitedet fogadta. A találkozó – amelyet a KamerAréna YouTube-on élőben közvetített, és így visszanézhető – elején itt-ott is maradtak ki helyzetek, az udvarhelyeik először Kedei ziccere révén veszélyeztettek, de a kapujukban Grigorașnak is be kellett mutatnia néhány védést, mielőtt egy szöglet után, hatodik percben megszerezte Galac a vezetést. A csapat edző-játékosa, Ignat eresztett el nagy lövést, amelyet nem tudott hárítani az udvarhelyi hálóőr (0-1).

Nem tartott sokáig a vendégek öröme, Tankó szintén egy távoli lövéssel egyenlített, majd tíz perccel később egy öngólnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést a hazaiak (2-1), így előnyből várhatták a második játékrészt.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt vendégek nem adták könnyen a bőrüket, folyamatosan támadásban voltak a második félidőben, és a minél nagyobb nyomás kialakítása érdekében a kapusukat is mezőnyjátékosra cseréltek. Éppen ez lett a vesztük, hiszen Grigoraș egy védés után próbált az üres kapuba találni, és sikerült is neki, ezzel 3-1-re módosítva az állást és beállítva a végeredménnyt. Győzelmével az FK átvette a vezetést a bajnokságban, de hétfőn a másik rivális, Déva a ligautolsó Kolozsvári Clujana esetleges legyőzésével állhat az élre. Jakab Zoltán csapata a következő mérkőzését szombaton, október 30-án játsza a székelyudvarhelyi sportcsarnokban 11 órától.

A Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub

ezzel egyidőben az osztrák Linz városában vívta az idei Európa Kupa küzdelmeit. Elsőként, még csütörtökön a házigazdák következtek, és hiába kezdődött remekül Loso révén az osztrákok elleni találkozó, a házigazdák koreai és a szlovák idegenlégiósai megfordították az eredményt. A következő összecsapáson Loso megszorongatta a koreai játékost, aki a döntő, ötödik szettben 6-5-re nyerte a rövidítést, így 3-1 arányban kaptak ki az udvarhelyiek.

„Valahogy nem akar az a bizonyos mérleg nyelve mifelénk mozdulni ebben az idei Európai szezonban, a remek játék ellenére ismét 3-1-es vereséget szenvedtünk. Nagyot harcoltunk az olasz csapat ellen, de két mérkőzés is a hosszabbításban ment el” – jelentette György István, a csapat edzője Linzből, a második, ASD Marcozzi ellen játszott találkozójuk után. Ekkor még nem is tudta, hogy a következő ellenfél, Pécs ellen is a hosszabbítások viszik el a meccseket, Loso, Munteanu és György Szilárd is rövidítésben kapott ki, 3-0 arányban elveszítve a harmadik mérkőzést.

Európa Kupa Linzben, fotó: a Székelzudvarhelyi Asztalitenisz Klub Facebook-oldala

A negyedik találkozóra már elszálltak az udvarhelyiek továbbjutási esélyei, ennek ellenére sem tettek le a horvát Marinkolor megveréséről, György István kikapott, Cservik és Loso nyertek, így 2-1-re vezetett a székelyudvarhelyi csapat, de a Marinkolor megfordította a párharcot, és 3-2-re behúzta azt. Győztes meccs nélkül zárta csoportját a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub, amelynek nem lesz sok ideje pihenni, hisz 26-án kezdődik a Szuperliga, Izvorani-ba utaznak.

További mérkőzéseken

is izgulhatnak az udvarhelyi sportrajongók. A héten a felnőtt kézilabdacsapat Kolozsváron lép pályára kedden, miután pénteken átgázoltak Nagybányán. A hölgy kézilabdázóink is pályára lépnek, ők hazai találkozót rendeznek, a csarnokban 14 órától fogadják a nagyváradi Tonic csapatát szombaton, október 30-án.

A Vasas Femina számára is folytatódik a bajnokság, a korosztályos válogatottaktól visszatérő labdarúgóink vasárnap Temesváron lépnek pályára.

Kiemelt kép: képernyőfotó