Az elmúlt éveket uraló Câmpulungot verték meg

Kép: Kocsis Balázs

Kedden, november 24-én elkezdődött az asztalitenisz Szuperliga, miután az első tervezett dátumról a járvány miatt majd egy hónapot halasztotta a szövetség az első torna időpontját.

A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz-csapata a tavalyi kerettel vágott neki a bajnokságnak. A vajdasági Cservik Krisztián nincs ott az Izvorani-ban rendezett első fordulón, a többiek rendelkezésére állnak: Svédországból Sebastian Loso, Franciaországból Lucian Filimon érkezett vissza, őket a két udvarhelyi asztaliteniszező, György Szilárd és Tamás Szabolcs egészítik ki.

Az úgynevezett buborékban rendezett tornán nehéz kezdés várt az udvarhelyi csapat játékosaira, kedden a bajnokság egyik legjobb csapatával, a tavalyi bronzérmes TT Câmpulunggal találkoztak, akikről mondhatjuk, hogy az elmúlt években uralták a bajnokságot: a tavalyi bronz előtt zsinórban kétszer voltak bajnokok, míg azelőtti évben ezüstöt akasztottak a nyakukba.

Az első párharc után – amit György Szilárd 3-0-ra nyert Spelbuș ellen – még fordítani tudtak, amikor Chirița 3-2 arányban nyerni tudott Loso ellen, de utána két 3-0 arányú udvarhelyi győzelem következett: Filimon Manole ellen, és Loso Spelbuș ellen diadalmaskodott, így 3-1-re nyerték a találkozót az udvarhelyiek.

„Nagyon jól esett, eddig négy mérkőzést játszottunk velük az elmúlt két évben, s mindegyiket egy hajszállal kaptuk ki, de ez most egy kategórikus győzelem volt” – nyilatkozta portálunknak György István, a csapat edzője.

„Továbbra is a rájátszás a cél, az első négybe akarunk kerülni. Mindenkiben ott van a bizonyítási vágy, hiszen az előző bajnokságban csupán egy meccsen úszott el, hogy az érmekért játsszunk. Mioveni csapatát simán vertük 3–0-ra, ám mivel eggyel jobb volt a győztes mérkőzésaránya, mint nekünk, bejutott az elődöntőbe. Ez a halasztás, hogy nem tudjuk, mikor játszunk, nagyon befolyásolta a felkészülésünket. Most mindezt el kell felejtenünk, fejben csak a játékra kell koncentrálnunk” – olvashatóak az edző szavai a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub oldalán.

Szerdán ismét nehéz dolga lesz az udvarhelyieknek: a bajnok bukaresti Steaua következik. A pénteki mérkőzéseket, amikor az ISK-SZAK előbb a Konstancai Top Starral, majd a Besztercei VSK-val játszik, a Look Sport csatorna a tervek szerint élőben közvetíti, ezzel kapcsolatban azért György István szkeptikus, az ugyanakkor játszó Steaua a „nagy kedvenc”, mondja.

A koronavírus-járvány miatt az Európa Kupát is elhalasztották, így az egyik csoport küzdelmeit december 11–13. helyett január 15–17. között rendezik meg Székelyudvarhelyen, erről ide kattintva olvashatsz.