Az egyik az autóját, másik az eszét hagyta el

Az elmúlt napokban három balesetről is beszámolt környékünkön a Hargita megyei rendőrség, az egyiket egy ittas sofőr okozta Homoródfürdőn, aki ráadásul elhagyta a tett helyszínét és a megütött autóját is. Rajta kívül még egy ittas sofőrt igazoltattak Újszékelyen, és két, kábítószer hatása alatt vezető férfit Székelyudvarhelyen.

Időrendi sorrendben az első balesetet egy 78 éves bácsi okozta Oklánd közelében, Barót felé tartva. Május 29-én reggel 9.10-kor ugyanis nem adott jobbkezes elsőbbséget a 61 éves Râmnicu Vâlcea-beli sofőrnek, így összementek a 132-es és a 131-es megyei utak találkozásánál (lásd a térképen, hol). A vétkes sofőr megsérült, egyikük sem volt ittas állapotban.

Egy nappal később, szombat déli 12 órakor egy 55 éves székelykeresztúri motoros Kismedesér és Firtosmartonos között egy jobbkanyarban elvesztette az irányítást, lement az úttestről, és a baloldali sáncban kötött ki. Ő is megsérült az ütközéstől.

Egy ittasan, ketten drogosan

Ugyanaznap, május 30-án 16 órakor egy 33 éves újszékelyi férfit a község területén fogtak el a rendőrök 0,63 mg/l-es alkoholszinttel vezetni.

Udvarhelyen egymás után két, drog hatása alatt vezető sofőrt is igazoltattak. Az elsőt, egy 31 éves helybéli férfit június elsején este 19.45-kor a Fások utcában, a másodikat, egy 38 éves férfit másnap éjfél körül a Sziget utcában kaptak el. Az állapotukat ítélve mindkettőt gyorstesztnek, majd ez alapján vérvételnek vetették alá.

Kettő az egyben

A pálmát az a sofőr viszi, akinek az autóját május 31-én, vasárnap reggel 8.40-kor az út szélén hagyva találta meg egy járőr, Homoródfürdő közelében.

A kinyílt légzsákok és más nyomok arra utaltak, hogy baleset történt, a fékpofák és a motorháztető melegéből ítélve, nem is sokkal a rendőrök érkezése előtt. A vétkest egy 53 éves kápolnási férfi személyében azonosították, akinél 0,82 mg/l-t mutatott a szonda.

A kiemelt kép illusztráció.