Almára csápolnak a gyereknapozók

Bábszínházzal, képekben elmesélt történetekkel, zenés előadással, árnyjátékkal, tombola húzással, Alma koncerttel és megannyi színes programmal várják a játszani vágyókat június 1-én a városi parkban, tájékoztatnak a szervezők Facebook-eseményükben. 

Program

A gyerekek napja 11 órától kezdődik a városi parkban, ahol Gulyás Terka, avagy aki a müzlit nem szereti rossz ember nem lehet című előadással várja a négy évnél idősebb érdeklődőket a Mikropódium Családi Bábszínház.

12 órától János vitéz története képeken elevenedik meg Boka Gábor előadásában. A 3-4 éves kortól 103-104 éves korig ajánlott darab helyszíne szintén a park lesz. 

13 órától Veronaki koncert lesz a park színpadán.

16 órától párhuzamosan fut több foglalkozás: Lukács Gabriella kerekít a legkissebbekkel a parkban. Pál Attila interaktív koncertet és hangszerbemutatót tart Mesél a zene címmel a négy évesnél idősebb gyerekeknek a művelődési ház koncerttermében – ez a program előzetes regisztrációt igényel, amit személyesen a művelődési ház jegypénztáránál vagy a 0720.550.033 telefonszámon lehet megtenni, mondta el Zörgő Noémi, a társszervező polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

Szintén négytől a Mikropódium Családi Bábszínház Árnyak játéka elnevezéssel családi árnybáb készítést és közös játékot hirdet a parkban. „Ez egy szabadtéren felállított árnysátor, bent lámpák és vászon, a sátor előtt a bábkészítő asztal. Családok érkeznek, elkészítik a bábjaikat és bemennek a sátorba játszani, ott fogadja őket egy Árnymester. Minden családra kb. 10 perc játék jut. A sátrat 3 óra intervallumban lehet látogatni” – áll a leírásban.

17 órától megismétlik a János vitézt. 

19 órától pedig tombolasorsolás lesz – a megvásárolt tombolák ára az Udvarhelyszéki Anyák SzerethetŐK programját támogatja. A nap utolsó eseménye az Alma együttes koncertje lesz a park színpadán. 

Azok, akik végigjárnak legalább 5 helyszínt a nap során és bekapcsolódnak a játékokba, pontokat kapnak, amiket különböző ajándékokra lehet beváltani – fűzik hozzá a bejegyzésben.

Mást is lehet ám csinálni

A fent kiemelt gyermeknapi programok mellett lesznek egész nap látogatható tevékenységek: interaktív népi gyermekjáték kiállítással, népi gyermekjátékok: ének, zene, tánc, kézművesfoglalkozás. Be lehet kukkantani a digitális világba, játékos programozásba az Ignis Cafe sátránál. Ügyességi játékokkal várnak a Városi Sport Klub önkéntesei. Ha társasjátékoznál, a művelődési ház oszlopos termében teheted meg, szintén a művelődési házban régi játékokat is ki lehet próbálni.

Lesz pihenő és frissítősarok Köz.-nál, nyugisátor és pelenkázó az Udvarhelyszéki Anyák sátránál, elsősegélypont a Vöröskereszt sátránál. A mentő-, rendőr- és tűzoltóautó szemügyre vételére is lesz lehetőség. Tombolda lesz a minifoci pályán, és még a szülőket is megőrzik. 

Kiemelt kép: archívum/ GÁL ELŐD