Antal Lóránt is indul az udvarhelyi RMDSZ elnöki tisztségéért

MUNKÁRA JELENTKEZIK A SZENÁTOR

Munkára és szolgálatra jelentkezem – kezdi Facebookon közzétett videóját Antal Lóránt szenátor, amelyben bejelenti: úgy döntött, hogy ő is leadja a dokumentációját az udvarhelyi RMDSZ elnöki tisztségéért.

Elmondja, hogy sok emberrel egyeztetve jutott erre a döntésre, amelynek hátteréről jövő hétre részletes tájékoztatást ígér.

Sinka Arnold, a tisztújítási bizottság egyik tagja megerősítette, hogy Antal Lóránt is leadta az este a jelentkezését, a szenátor online küldte el a jelölési dokumentációt.

Lejárt a határidő

Összesen négyen jelentkeztek helyi RMDSZ elnökjelöltnek: Antal Lóránt, Imre Gábor, Jakab Áron Csaba és Miklós Zoltán, és mintegy 19-en választmányi tagnak a 12 szabad helyre. Sinka még nem nézte meg alaposan az összes iratot, de úgy látja, régi és új arcok egyaránt lesznek a jelöltek közt, régi és jelenlegi tanácsosok, valamint olyan emberek is, akiket egyáltalán nem ismer.

A tisztújító bizottság péntek délután ülésezik, megvizsgálja a dokumentációkat, a jelölteknek a jelentkezési határidőtől számítva, azaz január 27. éjféltől egy nap áll a rendelkezésükre, hogy fellebbezzenek vagy kiegészítsék azt, amennyiben szükséges.

Hétfőn közlik majd a nyilvánossággal a végleges listát. A szavazás február 27-én lesz, minden felnőtt székelyudvarhelyi lakos szavazhat, aki a helyszínen aláír egy belépési nyilatkozatot a szervezetbe.

Kiemelt fotó: GÁL ELŐD