Aki tarolt, aki nem, és aki ott sem volt

Tarlós István, Budapest volt főpolgármesterének díszpolgárrá avatása kapcsán szerettünk volna több önkormányzati vezetőt megkérdezni, végül az ünnepi hangulat hevében és a saját technikai szünetünk (lemerült a kamera) miatt a polgármestert, a volt alpolgármestert és az MPP egyetlen képviselőjét sikerült elcsípnünk.

Gálfi Árpád polgármestert arról kérdeztük, hogy miért pont Tarlóst javasolta, mivel érdemelte ki szerinte, hogy egy legyen közülünk. Ha már az írásos előterjesztésben konkrét dolgok nem szerepeltek, megkértük, mondja el: a kék buszokon kívül mit is köszönhetnek nekik az udvarhelyiek.

Pálfi Kinga POL-os képviselőtől, volt alpolgármestertől afelől érdeklődtünk, hogy ő érdemesnek tartja-e Tarlóst, illetve a saját jelöltjének, Pávai István néprajzkutatónak a neve végül miért nem jelent meg a napirenden.

Bindea Dániel MPP-s képviselőnél pedig ugyancsak arra voltunk kíváncsiak, hogy személyesen támogatja-e Tarlós jelölését, ám válaszából az is kiderült, hogy kinek a hiányát érezte az augusztus 18-ai ünnepségen.