A templomban rockzene szól, az iskolánál Berecz András mesél

Székelylengyelfalván először szervezik meg az Őszköszöntő ünnepséget, amelyen a kulturalis programok kapnak nagyobb szerepet, de a baráti kapcsolatoknak is szeretnének teret adni.

A Kézenfogva Egyesület a szeptember 3. és 4. közötti hétvégén várja az érdeklődőket, az esemény egyik csúcspontja éppen a megnyitó program lesz, amelyet a helyi katolikus templomban tartanak szombaton 11 órától. A Magyar Mise című rockoratóriumot előadják: Sáfár Mónika Jászai-díjas érdemes művész, Sasvári Sándor Jászai-díjas színművész és Tolcsvay László Erkel-díjas zeneszerző, énekes.

A program az iskolaudvaron folytatódik, 12 órától főzőverseny, gyerekfoglalkozás, lovagoltatás, családi vetélkedők lesznek, majd a fellépések következnek:

Szeptember 4-én, vasárnap a program az alábbi:

A rendezvényre való belépés teljes mértékben ingyenes, a szombaton 11 órától kezdődő Magyar Misén azonban pénzadományt gyűjtenek a lengyelfalvi rászoruló családok megsegítésére.

Akik nem tudnak jelen lenni, adományaikat a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének küldhetik az OTP banknál nyitott számlára: HU37 11704007-20208516-00000000, SWIFT: OTPVHUHB. Az utalásnál a megjegyzés mezőbe azt kell írni: Székelylengyelfalva.

Kiemelt fotó: Egyed Ufó Zoltán, archív