Mi a közös Gálfi volt kampányfőnökében és Szász Jenőben?

A 2016-os választások eredményváróján Szász Jenő, a háttérben Orbán Árpád volt alpolgármester és Ember Attila kampányfőnök, volt kabinetvezető.
fotó: Egyed Ufó Zoltán/archív

Hogy mind a kettő EMBER. 

Ember Attila, Gálfi Árpád polgármester volt kampányfőnöke, aki korábban többször Szász Jenő veszélyt kiáltott és a rossz nyelvek szerint azért jött vissza az első megnyert választás után Székelyudvarhelyre, hogy a polgármesteri hivatalt megvédje Szász Jenőtől és holdudvarától, a közösségi oldalán tett közzé egy „nem szubjektív” meglátást. 

A marketingszakember körülbelül egy éve, hogy nem dolgozik a polgármesteri kabinetben. S most úgy tűnik, pálfordulás történt: ejsze inkább Szászt akarta megvédeni a polgármesteri hivataltól? 

Ezúttal arra hívja fel a figyelmet a közösségi oldalán, hogy a Tomcsa Sándor Színház szerda esti március 15-ei „szuperprodukció”-ja, ami tényleg szuper volt, nem jöhetett volna létre, ha annak idején egy EMBER nem alapítja meg a Tomcsa Sándor színházunkat, vagy ha annak idején ugyanaz az EMBER nem alapítja meg a Néptánc műhelyt, vagy éppen a Székelyföldi Filharmóniát…” 

Ezt nevezik márkaeltérítésnek. Amikor egy esemény, személy, csoport népszerűségét egy távoli asszociációval rávetítjük valami vagy valaki másra. Ha rossz lett volna az előadás, akkor nagy valószínűséggel nem hozzák összefüggésbe azzal a polgármesterrel, akinek az idején huszonöt éve megalapították az intézményt. Akkor hibás lett volna a társulat, a rendező, az igazgató és mindenki más. 

Képernyőfotó

Hogy ne maradjunk ködben, azt is közli Ember Attila, hogy Szász Jenőre, Székelyudvarhely 1996. és 2008. közötti polgármesterére gondolt, aki legutóbb 2012-ben próbálkozott azzal, hogy jelöltesse magát a helyhatósági választáson, de alulmaradt az RMDSZ jelöltjével, a második mandátumáért induló Bunta Leventével szemben.

Ember, – a kisbetűs – azzal zárja sorait, hogy lehet zsuzsmogni vagy gondolkozni, de mindenképp az utóbbit ajánlaná. 

Szász Jenő decemberi interjúnk készítésekor kérdésünkre nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy indulna a 2024-es választásokon. Azóta elterjedt pletyka a városban, hogy más vállalkozóknak, közéleti szereplőknek viszont magánbeszélgetésben megerősítette ezt. Uhh, lehet, hogy ez nem is lett KACSA?

 Betöltés ...