A medve nem került elő, a sofőr igen

Két napig keresték, de sehol sem találták a vadászok azt a medvét, amelyet május 25-én, kedd este ütöttek el a Baknya-tetői egyenesben – közölte portálunknak Mărmureanu-Bíró Leonard, a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgászegyesület vezetője.

A vadász szerint egy körülbelül négyéves, 80 kilós példányról lehetett szó, de nagy baja nem eshetett, mert vérnyomot se találtak, és úgy elmenekült a helyszínről, hogy a környéken már nem találták meg. A vadászegyesület elnöke azt is megjegyezte, hogy átjáró folyosóként használják a vadak az adott útszakaszt, tábla is jelzi ezt, így érdemes óvatosabban közlekedni.

Szerencsére személyi sérülés nem, de jelentős anyagi kár történt a balesetben, amit a károsult sofőr jelentett is, mondta el Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő. Az ilyen esetekben azonban a kárt a kötelező biztosítás nem, csak a CASCO fedezi, jegyezte meg az erre vonatkozó kérdésünkre.

A sofőrről annyit mondott, hogy egy 55 éves székelyudvarhelyi illetőségű férfiról van szó, más forrásból érkező információnk szerint Udvarhely volt alpolgármestere a pórul járt személy.

Orbán Árpád nem is tagadta, hogy vele történt a baj, elmondása szerint éppen Székelyudvarhely felé tartott este 10 óra körül, amikor egy autó szemből elhaladt mellette, utána ugrott ki az út bal széléről a medve. A 70-80 km/h-s sebességgel közlekedő autójával már nem tudta elkerülni az ütközést az állattal, ami az autó elejét telibe találta. Mire megállt vele, a medve már tovafutott, mesélte, ő meg maradt a kárral, aminek értékét nem tudta felbecsülni, a kárrendezés folyamatban van.

A kiemelt kép illusztráció.