A Libán járható, de nem árt berakni a hóláncot

A kedd hajnali havazás miatt havasak, csúszósak a magasabban fekvő utak Hargita megyében – erre utalt az a fénykép, amelyet reggel 7 órakor közöltek a Libánról az udvarhelyszéki sofőrök Facebook-csoportjában.

Megállt a hó a Libánon. Fotó: Boros Balázs (Facebook)

Érdeklődésünkre a Hargita megyei diszpécser elmondta: hajnali 5 óta járnak a hókotró és útszóró járművek (itt követheted élőben), s ahová szükséges, visszatérnek. Kicsúszásról, akadályról nem érkezett bejelentés, Zeteváraljáról jelezték, hogy jeges az út, oda küldték is az egységet. Egyedül a Libánon ajánlott, hogy hólánc legyen nálunk a biztonság kedvéért, válaszolta még kérdésünkre a diszpécser, aki éppen a Hargitán átvezető országúton járt, onnan jelentette, hogy „fekete” az út.

Ugyanazt mondta Cătălin Romanescu, a Hargita megyei országutakért felelős igazgató, akinek tudomása szerint máshol sincs probléma, fennakadás, mert elenyésző volt a hómennyiség, gyorsan elolvadt a Bucsinon átvezető úton is. A fekete, de nedves utakat folyamatosan szórják sóval, nehogy ráfagyjon, tette hozzá.