A következő fuvarig tart az elkülönítés a kamionsofőröknek

A külföldi útról hazatért kamionsofőröknek csak a következő fuvarig kell elkülönítésbe vonulniuk, szögezte le Ludovic Orban miniszterelnök a hétfői kormányülésen.

“Ez lehet egy nap, két nap, három nap, de nem 14 nap, ahogyan azt tévesen ismertették” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a katonai rendelet nem 14 napos, hanem legtöbb 14 napig terjedő elkülönítést ír elő esetükben.

A kormányfő emlékeztetett, a 2,4 tonnásnál nagyobb teherjárművek sofőrjei három megoldás közül választhatnak: vagy a munkáltatójuk biztosít helyiséget számukra, ahol legtöbb 14 napra elszigetelhetik magukat, vagy családjukkal együtt otthoni karanténba vonulnak, vagy a megyében rendelkezésre álló valamely karanténközpontban különítik el őket.

“Ismétlem, a sofőrt semmi nem akadályozza meg abban, hogy újabb fuvart vállaljon. Útnak indulhat azonnal vagy két, három, négy nap elteltével, ahogy azt a cég rendelései megkövetelik” – nyomatékosította.

Ludovic Orban rámutatott, a kormány azért vezetett be külön szabályokat az áruszállítók esetében, mert az ágazat létfontosságú a gazdaság működésben tartása szempontjából, írja az Agerpres hírügynökség.

Kiemelt kép: unsplash.com/Seb Creativo

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 30-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!