A héten megnyílhat az új oltóközpont (frissítve)

Szombattól, április harmadikától már nem csak várólistára lehet iratkozni a bethlenfalvi oltóközpontba, hanem időpontot is lehet kérni. 

A tervezett április elsejei dátumhoz képest néhány napos késéssel, nyolcadikán nyílna meg az új központ a RoVaccinare szerint. A weboldalon április 3-án egyelőre április 8. és 12. közötti időszakra lehetett iratkozni, naponta körülbelül 120 üres helyet jelzett a rendszer. 

A programálás után a RoVaccinare weboldal az oltóanyag és a revakcina között két hónapnyi szünetet jelez, ebből sejteni lehet, hogy AstraZenecával fognak oltani, nem pedig a Pfizer-BioNTech-kel, ahogyan azt kérte a városháza. A nem hivatalos online rendszerben továbbra is a Zeneca szó szerepel a kultúrház mellett, itt azt is jelzik, hogy üres hely már nincs, de a várólista igen szerény a másik udvarhelyi oltókzöponthoz képest, ahová jelenleg 2259-en várakoznak, hogy megkaphassák a Pfizer vakcinát.  

Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője portálunknak azt nyilatkozta, hogy bár iratkozni már lehet, a városházát még nem értesítette az egészségügyi minisztérium a nyitásról. A tervek szerint elsején kellett volna nyitnia, de nem így lett, hivatalos rendelet még mindig nincs, a héten viszont látnak rá esélyt. Mindenesetre ők készen állnak, a személyzet megvan, a hely is készen áll, a rendeleten kívül még csak az oltóanyag hiányzik.

Mihók Enikő, a DSP munkatársa megerősítette, hogy a „napokban” nyílni fog az új oltóközpont, de hogy egészen pontosan mikor és hogyan, azt a polgármesteri hivatal fogja közölni, ígérte. Arra vonatkozóan sem tudott mondani semmi biztosat, hogy valóban az AstraZeneca oltóanyagot használják-e az új oltóközpontban, erre is a hivatal tájékoztatását ígérte.

Frissítés (15.00):

Zörgő Noémi sajtószóvivő portálunknak azt nyilatkozta, hogy április 7-én, szerdán megnyílik a bethlenfalvi oltóközpont, és az is eldőlt, hogy az AstraZeneca vakcinájával fognak oltani.

Kiemelt kép: ILYÉS Zalán