A Geofolk is udvarhelyikum lett

A Geofolk is Udvarhely kincsei között, fotó: archívum/MAGYARI TÍMEA

Újabb hat javaslattal bővült a 2016-ban alakult Székelyudvarhelyi Értéktár, amelynek bizottsága decemberben döntött az új „udvarhelyikumokról”.

Mint közleményükben sorolják, a Szent Miklós-hegyi római katolikus temetőkert, belvárosi református temetőkert, a székelyudvarhelyi főtéri szoborcsoport, a székelyudvarhelyi Kő- és Agyagipari Szakiskola, Orbán Balázs helyi szobra, illetve Dávid Botond Geofolk népviseleti projektje – erről ide kattintva olvashatsz bővebben – került fel városunk értékeinek listájára. Az Értéktár Bizottság az utóbbi kettőt felterjeszti az Erdélyi Értéktár bizottságának is felvételre – írják.

A jelenleg 54 értéket számláló listából a Civil Kurázsi Egyesület (CKE) egy hordozható kiállítást is összeállított, amelyet októberben bemutattak a polgármesteri hivatal udvarán, és mint közleményükben írják, az egyre bővülő anyagot időszakos ismertető kiállításként a város iskoláinak és Székelyudvarhely testvérvárosainak is felajánlják.

Szabó Károly operatőr, az Értéktár Bizottság egyik tagjaként elkészítette az értéktár népszerűsítő kisfilmjét is, és folytatják a táblák kihelyezését az értéktárban szereplő udvarhelyi épületekre – számolnak be.

Egyúttal a bizottság tagjai és az értéktár ügyintézését, gondozását felvállaló Civil Kurázsi Egyesület köszöni mindazoknak, akik javaslatokat tettek a lista bővítésére, várják a további javaslatokat is a civilkurazsiegyesulet@gmail.com email címre, itt lehet érdeklődni az javasolt érték bemutatásának módjáról, de kereshetik Facebookon is a Székelyudvarhelyi Értéktárat – bátorítanak.