A fiúknál és a lányoknál is udvarhelyi győztest avattak

Az időjárás sem zavarta meg a bringásokat a tekerésben.
Fotó: Városi Sportklub

Változatos időjárásban: esőben, jégesőben, és napsütésben is tekerhettek a Güdüc MTB elnevezésű kerékpárverseny résztvevői. A Gyergyószárhegy melletti Güdüctelepen több távon lehetett indulni: a 930 méter szintkülönbségű 30 kilométeres, és az 1400 méter szintkülönbségű 50 kilométeres szakaszon. A családosoknak egy 6 kilométer hosszú versenyt is rendeztek. Székelyudvarhelyről 14 versenyző vett részt az eseményen, közöttük többen a Városi Sportklub tagjai.

A székelyudvarhelyi résztvevők mind sikeresen fejezték be a versenyt. Fodor Emese, Györfi Péter, Elekes László (VSK) és László Csongor (VSK) a hosszút, Ilyés Ferenc (VSK), Szaniszló Roland (VSK), Gelei István, Mester Zoltán (VSK), Tóásó István, Szabó Apor (VSK), Gáspár Lóránd Zsolt, Kacsó Zoltán (VSK), Takács Attila, Bálint Kund (VSK), Gergely Attila és Imets János a rövid távot.

Hosszútávon Fodor Emese, a NoMad Merida csapat kerekese a dobogó legfelső fokára állhatott a női kategóriában, korosztályában és összetettben egyaránt. A Városi Sportklubhoz leigazolt Elekes László szintén első lett a negyven éven felüli férfiak versenyében.

A rövidtáv abszolút győztese a VSK színeiben tekerő Ilyés Ferenc, 1 óra 17 perces idejével. Csapattársa, Szaniszló Roland kategóriájában második, összesítettben az ötödik helyen érkezett célba 1 óra 26 perc alatt.