A dátum módosításával újra felhasználhatjuk a nyilatkozatainkat

Ezzel a képpel osztotta meg a Román Rendőrség Facebook-bejegyzését.

A dátum módosításával újra felhasználhatjuk a felelősségvállalási nyilatkozatainkat abban az esetben, ha az úticél és az útvonal változatlan, közölte a Román Rendőrség Facebook-oldalán.

Többen is kérdezték a hatóságokat, a dátum módosításával újrahasználható-e a felelősségvállalási nyilatkozat, például ugyanazon a helyen igénybe vett orvosi kezelés vagy a közeli üzletbe, gyógyszertárba való kijárás esetén, tekintettel arra, hogy főleg a falun élő, idős személyek nehezen jutnak hozzá a nyomtatványhoz.

„Amennyiben egyértelmű, hogy milyen dátumra szól a nyilatkozat, illetve a kijárás célja és az útvonal nem változik, újrahasználható a nyilatkozat” – válaszolták.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Az ezzel kapcsolatos, április 15-ei hírfolyamunkat ide kattintva érheti el. 

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!