A Bajnokok Ligájából kieső csapat érkezik

Világranglista huszadik helyezett olimpikon és Európa-bajnok is van az udvarhelyi asztaliteniszezők következő ellenfelei között.
Fotó: A Sporting Lisszabon asztalitenisz csapat Facebook-oldala

Folytatódik a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub mesébe illő európai kupaszerelése, a román bajnokságból legutóbb az 1960-as években jutott el csapat az Európa Kupa negyeddöntőjéig, amelyben a Bajnokok Ligájából kieső Sporting Lisszabon lesz az udvarhelyiek ellenfele.

Akárcsak labdarúgásban, asztaliteniszben is a Bajnokok Ligája csoport-harmadikjai csatlakoznak a második számú európai kupa legjobb négy csapatához, így lehetséges, hogy még mindig nyolc csapat küzd a trófeáért, akárcsak egy fordulóval ezelőtt.

Az udvarhelyi csapat már túlvan egy negyeddöntőn, amelyet a nemeshódosi kultúrházban sikerült kiharcolniuk a szlovák SK Vydrany ellen, erről itt írtunk korábban, de nem ez volt az első mérkőzés, hogy ők voltak a kevésbé esélyesek, hiszen a nyolcaddöntőben a Desportivo Sao Roque együttesét múlták felül. A portugál csapat hazájuk bajnokságában éppen a Sporting Lisszabon mögött lett második az elmúlt kiírásban.

„Nekünk veszíteni valónk nincsen, már rég túlszárnyaltuk az idei célkitűzésünket” – mondta még a Vydrany elleni meccs előtt György István, a csapat edzőjátékosa. Ez most még inkább igaz, írja a csapat weboldalán megjelent beharangozóban, hiszen egy olyan csapat érkezik Udvarhelyre, amely olyan játékosokból áll, mint a világranglista huszadik helyezettje, a nigériai Quadri Aruna, vagy a portugál Európa-bajnok Diogo Carvalo.

Az odavágót a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezik február 8-án, szombaton 18 órától. Igazi sportcsemegének számít ez városunkban, a szurkolók könnyen hozzásegíthetik a csapatot egy újabb nagy meglepetéshez. A visszavágó Lisszabonban lesz február 16-án 19 órától.