50 000 lejre büntették és leállították a ribizlibányát

A büntetést október elején rótta ki a helyi rendőrség a cégnek, mondta el kérdésünkre László Szabolcs rendőrparancsnok. Az eljárást még márciusban kezdte el a helyi rendőrség a sajtó és a lakók panaszai alapján. Arra kérték a vállalkozót, bizonyítsa be, hogy a munkálatok a terv alapján haladnak, mert a látszat mást mutat. Többször kiszálltak a helyszínre a polgármesteri hivatal urbanisztika osztályának képviselőivel és mindig azt állapították meg, hogy a kitermelés nem a tervek szerint történik.

A vállalkozó eleinte együttműködőnek mutatkozott, de aztán az idő teltével egyre nehézkesebb lett a párbeszéd, és végül ahelyett, hogy bebizonyította volna igazát, perrel kezdett el fenyegetőzni. Hét hónapnyi várakozás után úgy döntöttek a helyi rendőrség szakemberei, kiróják a törvény által előírt 50 000 és 100 000 lej közötti büntetés minimumát, és leállíttatják a munkálatokat.

A kivitelező azonnal le is állíttatta a munkálatokat, mondta a rendőrparancsnok. Azóta a cég fellebbezett is a büntetés ellen, jogi eljárást indított, pereskedés következik.

A per állását igyekszünk követni.

Az elmúlt években többször is foglalkoztunk a ribizliültetvénynek álcázott bányával, mely a város egyik kedvenc kirándulóhelyén, a Rez oldalában okozott tájsebet. A vállalkozó a helybéliek ellenkezése ellenére végbevitte a tervét, gyakorlatilag átverve a lakosságot és a hatóságokat is. Íme alább néhány anyag a témában:

Ribizlibánya: az új udvarhelyi sikersztori

Érik a feketeribizli

Egy csoda: merev vékony pénisz jelent meg a ribizlibányában